Green Saturday
Green Saturday

Green Saturday


Vandaag een ode aan de postbode. Er zijn nog landen waar men rekening houdt met dit soort mensen. In Nederland worden ze straks zeldzaam. Een uitstervend ras zullen we maar zeggen. Ik Frankrijk is men echter bezorgd en heeft men initiatieven genomen die dit ras voor uitsterven moet behoeden. Men heeft een speciaal voertuig ontwikkeld waarmee de postbode efficienter, droger, sneller en dus economischer de post kan bezorgen. En in deze ecologische week, milieuvriendelijk uiteraard. Deze initiatieven moeten beloond worden. Daarom benoem ik onderstaand Elektro-voertuig tot postbode-auto van het jaar 2008. En de Franse Post, Yes, La Poste, tot het beste postbedrijf van heel Europa en omstreken. Nu even serieus, er zijn 300 van deze EV300 quads besteld waarmee naast brieven uiteraard ook kleinere pakketten kunnen worden bezorgd. Daarnaast is La Poste bezig met de introductie van 500 hybride Renault Kangoo’s Cleanova ll voertuigen. Viva la Poste…en voor Teun: in Frankrijk moet je zijn!, daar dragen ze de postbode nog op handen.


18 Comments

 1. Sorry, sorry dat ik gisteren niet langs ben geweest.
  Ben gistermiddag eens lekker wezen fietsen in de omgeving, en voor de rest heb ik lekker met een boek op de bank gezeten.
  Gaaf hoor zo’n wagentje. Scheelt wel in de natte pakken denk ik.
  Bedankt voor deze log.
  Groeten

 2. Zowiezo; in Frankrijk moet je zijn 🙂 Post mij maar als pakketje terug naar het zuiden!
  Ik heb nog steeds veel respect voor de postbezorgers daar die met gespierde kuiten elk huisje op de berg weten te bereiken. Misschien is op zulke plekken een WALL-E meer geschikt..

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.