Dwergauto's – Mochet


In 1924 begon Charles Mochet met de productie van kleine auto’s, alleen wilde de verkoop van deze kleine autootjes met een 350 cc motor niet vlotten. In 1930 maakt hij een tweede start maar ook hier sneuvelde het bij gebrek aan materiaal en machines. Staalpersen en zo bezat de ondernemer niet, alles was handwerk. En laten we eerlijk zijn, de auto’s zagen uit als een kinderwagen op wielen, en zo wilde je toch niet over straat. De Mochet’s pakten de draad na WO ll weer op, inmiddels uitgebreid met zijn zoon Georges. Zo was het eerste model na de oorlog nog in dezelfde kinderwagen stijl maar ontstonden er al snel een paar aardige kleine dwergauto’s met allemaal 125 cc motoren.

Frappant was de lijfspreuk van vader en zoon. Wat er niet in zit kan ook niet defect raken. Ofwel het waren echte basic auto’s. Rond 1956 viel het doek voor deze auto’s definitief. Net zoals voor vele andere z.g. Dwergautootjes. Ze waren gewoon te klein voor een hele familie met een aantal kinderen. Wat rest zijn de beelden en de auto’s in de diverse musea. De onderstaande is uit mijn geboorte jaar en ziet er voor zijn leeftijd net zo goed uit als Me!.


14 Comments

 1. Dat is gewoon gezellig, dat zijn gezellige wagens.
  Gezellig.

 2. Ik ben blij dat het merk erbij staat. Anders moest ik ook hier weer gokken… Een T Ford was het dan geweest.

 3. Ze zien er behoorlijk kwetsbaar uit. De bovenste lijkt op een ouderwetse kinderwagen..

 4. blijven leuken karretjes…

 5. Glanzend maar onooglijk. Dat laatste geldt vast niet voor jou

 6. Grappige wagentjes.
  Echt iets voor de afdeling rariteiten in een museum, lijkt me.

 7. Ai, ik vind ze erg onooglijk. Ze zien er ook erg instabiel en fragiel uit en hoop dat het met jouw bouw beter gesteld is 😉

 8. Wat een geweldige bakkies 😉

 9. Klein maar fijn. Grappig!

 10. Als je ziet hoeveel auto’s worden bevolkt door slechts een persoon zou een comeback van dit type auto’s de files in elk geval een flink stuk inkorten.

 11. ze zijn wel heel schattig hoor

 12. die eerste lijkt wel een grote kinderwagen :)…

 13. hallo ik heb er zo een oudje dus ik vind hem prachtig
  willy

Geef een reactie