De Hormoonkever – by Frank
De Hormoonkever – by Frank

De Hormoonkever – by Frank

Onder de auto’s die Me! hier meestal presenteert is dit misschien een vreemde “Eend” in de bijt. Kennen doen we ze allemaal, het is een evolutiemodel. Ik zal het u uitleggen: Vroeger had je de Volkswagen “Kever”. In de jaren zeventig werd deze Kever hier in Europa uit productie genomen. De opvolger was de Volkswagen “Golf”. Recht uit productie is dit een nette auto, niets vreemds mee aan de hand, zeker zolang de eigenaar/berijder boven de pakweg 25 jaar is. Maar zodra de eigenaar/berijder jonger is, dan vindt er vaak een vreemd soort evolutie plaats. De Golf verandert in een andere auto (sommige andere merken, evolueren overigens ook wel eens). De buitenkant krijgt een andere uitlaat, waarmee de motor meer geluid maakt. Er groeien extra spoilers aan. De ruiten worden donkerder, de verlichting gaat feller branden er ontstaat soms verlichting op andere plaatsen, en de muziekinstallatie produceert alleen nog maar een toon, een permanente harde drum: kaboenk, kaboenk, kaboenk. De berijderstoel hangt scheef naar de midden. De voorkant wordt waarschijnlijk magnetisch want ze hangen meestal vlak achter andere auto’s. De kilometerteller zit er niet meer in, die is toch overbodig. De berijder, altijd van het mannelijk geslacht, heeft ook altijd een petje op, met de klep naar achter en hij rijdt altijd te hard. Zelf noemen ze dat sportief rijden. Waarschijnlijk heeft dit allemaal te maken met een overmatige productie van hormonen die ze niet kwijt kunnen. Vandaar dat ik die Golfjes, als ik er weer een achter mij of iemand anders zie kleven, steevast “Hormoonkever” noem. Ze hebben dat kennelijk nodig om hun mannelijkheid te tonen. De Papoea’s in Nieuw Guinea deden dat met een peniskoker. Waarmee je deze geevolueerde autootjes dus ook kunt beschouwen als een soort peniskoker.

O ja, ze kennen wel perfect gebarentaal:

Rijd voorzichtig! Denk aan mij.

Dit gadget (klik op de afbeelding) kwam ik nog tegen, voor hen die deze gebarentaal wat te beperkt vinden:

15 Comments

  1. Hahahahaha leuk geschreven stukje Frank!
    Tja die golfjes zijn lekker goedkoop en de sloop staat er vol mee dus altijd genoeg onderdelen. Daarnaast is het natuurlijk altijd hip om je auto op te pimpen. Leuke gadget ook!

  2. Ik heb overleg met een aantal gemeentes over weginrichtingen. Overal doet men de uiterste moeite om met drempels en of wegversmallingen het verkeer zo te remmen dat fietsers en voetgangers zich veiliger voelen, er minder verkeerslawaai is en mensen die niet in deze straten horen te rijden voor een andere route kiezen. En jawel het helpt geen ene snars. Het blijkt dat de meeste mensen voldoende hebben aan een bord met 30km/h er op. Voor een heel klein groepje werkt niets die vinden de drempels juist leuk en vinden het kicken als een oud vrouwtje achteruit van de zebra terug deinst als zij langs scheuren.

    Mijn idee is dan ook op te stoppen met die drempels en de bezitters van bovenstaande auto’s van eccenytrische wielen te voorzien. (Of gewoon wat vaker en langer hun rijbewijs in te nemen.)

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.