Uit de oude doos

Iedere week wil ik eens terugkijken op foto’s uit de oude doos. Van kiekjes tot prachtexemplaar. U zegt het maar. Zelf vind ik onderstaande foto een juweeltje. Dit was de eerste die ik bij het bladeren tegenkwam. Het is een foto van Kasteel Hoensbroek genomen tegen de avond, na een dagje vliegen. Deze foto is een jaar of twee geleden genomen. Volgende keer duik ik in het echte archief.. Vandaag moet ik op het werk eens even pas op de plaats gaan maken. Volgens mij is het werk al klaar, alleen ik nog niet, en dat is knap lastig.18 Comments

 1. wow, wat een schitterende buitenkant!
  En van binnen zijn ze altijd erg hokkig.

  Tja, werk en jij moeten gelijkopgaan, dan is een weekend ook pas echt lekker.

 2. Mooi kasteel!
  Ja, werk en seizoenswisselingen he!
  Succes vandaag!! En morgen maar lekker genieten van het weekend.

 3. Mooi licht voor de foto. Mooi onderwerp ook. Ben benieuwd naar de rest van het archief.

 4. Zie ik daar eenen jonkfrouwe in noot? Gelukkig is ridder Floris in de buurt!
  Dit was toch het kasteel waar een zeer jonge Rutger Hauer in maillot rondliep?

 5. Dat is inderdaad een schitterende foto

 6. Heel mooi. Prachtig van kleur.

 7. Hele mooie foto.
  Hier is het werk nog niet klaar, maar ik ben er wel al goed klaar mee! 🙁
  alvast prettig weekend in ieder geval.

 8. Ziet het er vandaag de dag nog zo uit?
  Ik ben ooit eens bij iemand aan boord geweest en die maakte elke keer een foto van een onbewoond huisje als ze er voorbij voer. Dat heeft ze jaren volgehouden. Je ziet het huisje vervallen. Heel bijzonder vond ik dat.

 9. Een echte ansichtkaart!

 10. Ook ik dacht aan Floris

 11. Dat is zeker een juweeltje! Succes met je werk!

 12. Het goudgele avondlicht maakt er inderdaad een prachtplaat van!
  Prettig weekend.

 13. super mooie foto,
  ik wilde dat ik die geschoten had…………

 14. op het westen georienteerd, slimme jongens de graven van Hoensbroek, de zalen lekker comfortabel op de zon, dat scheelde weer in de aanmaakhoutjes.

 15. Een van de Fotografie-Gurus heeft ooit eens gezegd dat je landschappen alleen maar mooi kunt fotograferen tijdens het eerste half uur na zonsopkomst en het half uur voor zonsondergang. Wat deze foto zo aantrekkelijk maakt is inderdaad de kleur van het licht en de lange schaduwen van de laagstaande zon.

  Een uitdaging om nu te gaan bewijzen dat daar tussen in ook mooie foto’s gemaakt kunnen worden. Of misschien valt er nog wat te sjoppen.

 16. Goed idee, elke week een foto uit het archief, met een leuk verhaal natuurlijk

Geef een reactie