De Lagonda LG45 rapide.
De Lagonda LG45 rapide.

De Lagonda LG45 rapide.

De meest autoliefhebbers hebben wel eens gehoord van de Aston Martin Lagonda. En ja, dat waren de laatste resten van het legendarische merk Lagonda. De van oorsprong Engelse auto werd gebouwd in Staines (Middlesex). Wilbur Gunn starte daar in 1906 met de productie van motorfietsen en automobielen. In de pauze van de eerste wereldoorlog werden artilleriehulzen gemaakt en daarna werden de mooiste Engelse raceauto’s geproduceerd. de hier getoonde Lagonda LG45 rapide was uitgerust met de befaamde 4.5 liter motor. De Lagonda 45MR won o.a. de 24 uur van Le Mans in 1935 met deze motor. Tijdens de tweede wereldoorlog produceerde men de Lagonda Flamethrower. Een echte rijdende vlammenwerper. In 1947 werd het merk opgekocht en werd samengevoegd met Aston Martin. De merknaam verdween en werd in 1976 nog gebruikt als typeaanduiding voor de Aston Martin Lagonda. Hilarisch is dat juist dit model de redding was van het toen noodlijdende bedrijf.

Vanavond vind groot onderhoud plaats aan deze site. De engine wordt vervangen en voor de rest wordt het doorsmeren en olie verversen. De site zal gedurende de werkzaamheden even off line zijn. Morgen of zoveel eerder als mogelijk ziet u het resultaat.

13 Comments

  1. Ik dacht “Laat ik nog snel even proberen een reactie te plaatsen, voordat de zaak offline gaat …”
    Ik had willen zeggen, dat dat een prachtig karretje is, maar dat valt in het niet bij het nieuwe jasje van je weblog. Ik heb geen idee, of je intussen klaar bent, maar het ziet er nu in ieder geval mooi strak uit. Complimenten!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.