De Lagonda LG45 rapide.

De meest autoliefhebbers hebben wel eens gehoord van de Aston Martin Lagonda. En ja, dat waren de laatste resten van het legendarische merk Lagonda. De van oorsprong Engelse auto werd gebouwd in Staines (Middlesex). Wilbur Gunn starte daar in 1906 met de productie van motorfietsen en automobielen. In de pauze van de eerste wereldoorlog werden artilleriehulzen gemaakt en daarna werden de mooiste Engelse raceauto’s geproduceerd. de hier getoonde Lagonda LG45 rapide was uitgerust met de befaamde 4.5 liter motor. De Lagonda 45MR won o.a. de 24 uur van Le Mans in 1935 met deze motor. Tijdens de tweede wereldoorlog produceerde men de Lagonda Flamethrower. Een echte rijdende vlammenwerper. In 1947 werd het merk opgekocht en werd samengevoegd met Aston Martin. De merknaam verdween en werd in 1976 nog gebruikt als typeaanduiding voor de Aston Martin Lagonda. Hilarisch is dat juist dit model de redding was van het toen noodlijdende bedrijf.

Vanavond vind groot onderhoud plaats aan deze site. De engine wordt vervangen en voor de rest wordt het doorsmeren en olie verversen. De site zal gedurende de werkzaamheden even off line zijn. Morgen of zoveel eerder als mogelijk ziet u het resultaat.

13 Comments

 1. Ik kan gelukkig die mooie rooie nog wel zien!

 2. Het zijn beauty’s!
  Succes met het groot onderhoud.

 3. Straf karretje, je ziet ze alleen nog maar in films.

 4. die rooie is gaaf zeg
  🙂

 5. Nog nooit van gehoord, maar erg mooi hoor.
  Ik vind vooral de blauwe erg mooi 😀

 6. Heerlijke plaatjes en succes vior straks!

 7. Prachtige sportieve auto! Ik zou er graag zo eentje op de carport hebben staan… 😉
  Succes met het groot onderhoud van deze site!

 8. Mooie wagen is dat.. aha, ik ben benieuwd wat het gaat worden dan..

 9. wouw, ook weer zo mooi. ik moet zeggen dat je alleen maar mooie auto’s laat zien

 10. Succes met doorsmeren, moet je bijhouden he!

 11. Ik dacht “Laat ik nog snel even proberen een reactie te plaatsen, voordat de zaak offline gaat …”
  Ik had willen zeggen, dat dat een prachtig karretje is, maar dat valt in het niet bij het nieuwe jasje van je weblog. Ik heb geen idee, of je intussen klaar bent, maar het ziet er nu in ieder geval mooi strak uit. Complimenten!

Geef een reactie