Een mooie zondag in September
Een mooie zondag in September

Een mooie zondag in SeptemberHet begin van de zondag was een beetje wazig. Het weer was het nog niet met zichzelf eens. Dan maar aan de slag. De boodschappen gehaald, het terras verzorgd, het gras gemaaid, wat gesnoeid, even wat lezen en toen ging de telefoon. Ga je mee…? Natuurlijk ga ik mee. Het zonnetje was er inmiddels achter dat het moest schijnen en op naar het veld voor de eerste vlucht van “onze” Transall. Een tweemotorige Hercules zullen we maar zeggen. Nog helemaal in de grondlak, wat missende versierselen, maar hij ging als een speer. Onze crew voor testgevallen wist het toestel in een maal naar boven te brengen, screws en loopings uit te voeren en vervolgens het toestel weer heel aan de grond te krijgen. Een geslaagde middag die heel wat fotomateriaal heeft opgeleverd. Zo ook het beeld van spelende mensen. Vreemden die samen hun hobby beoefenen. Hoe mooi kan het leven zijn. De mannen zijn een z.g. sleper op aan het tuigen om een zweefvliegtuig naar boven te brengen. (foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat)

17 reacties

  1. Je hebt een prachtige hobby, Sjoerd, daar kom je mooie zondagen – en ongetwijfeld veel doordeweekse avondjes – gemakkelijk mee door, lijkt me. Het is omdat ik volstrekt a-technisch ben, maar anders …
    Maar ach, ik beleef dan weer de nodige aangemane uurtjes met af en toe een spelletje petanque. En daar stort ik me op mijn beurt dan een keer per jaar met zoveel plezier en doorzettingsvermogen op, dat ik er met veel plezier een aantal dagen een flinke tol voor moet betalen.

    Die ‘Transall’ ziet er prachtig uit. In eerste oogopslag lijkt het alsof er echt zo’n reus overvliegt. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.