Uit het financieel dagblad

Financieel Dagblad: ePloeteren in de blogosfeere


eDe blogosfeer valt langzaam stil. De meeste weblogs liggen er verlaten bij. Het slagveld werd onlangs zichtbaar in een treurige rondgang van de weblog Sargasso. Van de meer dan 250 bekeken weblogs vertonen er 77 geen teken van leven meer, 21 ervan zijn hoogstens nog zombies.

Het treurige lot van een fenomeen dat als een komeet opkwam: websites met actuele berichten (posts of postings) waarop iedereen kan reageren. Een klein aantal trok een megapubliek en groeide met kritische berichten uit tot de schrik van grote bedrijven en politici. Grote bedrijven als Dell en Audi omarmen ze als volwaardige media.

Maar: hoe meer er kwamen, hoe meer het publiek versnipperde. Met de bezoekers verdween ook de lol van de bloggers, tot die er de brui aan gaven. De gemiddelde weblog heeft de levensduur van een fruitvlieg. Volgens Technorati, een gespecialiseerde zoekmachine voor weblogs, stopt 60 tot 80% al na een maand.e
Wij weten wel beter toch.
Vandaag zullen we toch maar even beginnen met de wekelijkse boodschappen. Na alle perikelen van gisteren had ik na afloop echt geen zin meer in de boodschappen. Je hebt van die dagen dat alles tegen zit. Gisteren was er ene van… En gelukkig is in Roermond een grote AH iedere zondag open. Geen diepvries, dat duurt te lang, maar voor de rest zal het wel lukken.

21 Comments

 1. Toch goed dat er zoveel aftakelen? Dat betekent dat ze toch niet zoveel te melden hebben. Een soort natuurlijke selectie. Als iederen door zou gaan met bloggen, zou dan het internet niet veel te groot worden?

 2. Die ‘aftakeling’ valt al langer op en bij mooi weer wordt er duidelijk minder gelogd. Na de vakanties zal er dus wel weer een toename zijn. Ook is een groot deel verschoven richting Twitter en Hyves. Daarmee zijn de stukjes enorm verkleind tot vluchtige kreten.

  De lijst van Sargasso vond ik nooit zo’n succes, die was me teveel gericht op logs voor het grotere publiek. En die hebben idd last van de te grote spoeling die de zaak verdunt tot 1 reactie per log. Vaak dezelfde terugkerende onderwerpen en dus herhalingen van zetten die mensen zat worden.

  Eigenlijk zie ik ‘Webwereld’ ook als een weblog en een uiterst succesvolle. Ze hoeven maar een kick te geven over MS versus Apple of MS versus FireFox en er stromen er weer 100 zeer voorspelbare reacties binnen.

  Bij gemeentes gaat het ontzettend fout. Die dachten ook laten we even meeloggen. Vaak houdt dat na 3 keer op. En ja, als je iets niet leuk vind dan moet je er niet aan beginnen.

  Mijn probleem zit vooral in het lezen bij andere loggers. Dat vreet pas echt tijd.

 3. Mijn eerste weblog mag dan na een grote technische storing zijn stilgevallen, na de herstart op web-log.nl ben ik niet te stuiten. Daarvoor beleef ik er ook na bijna drie jaar nog steeds teveel plezier aan. ๐Ÿ™‚

 4. We ploeteren gewoon lekker door, niewaar.

 5. Ik krijg het juist steeds drukker met al die blogs

 6. FD? typisch banktypes. geen fantasie en maken van hun eigen besonjes een behoorlijk pijnhoop. typisch zo’n afleidingmanouvre van een nitwit.

 7. Het is een komen en gaan in een vluchtige wereld.

 8. Ook ik ga wel door. Maar heb ook veel andere dingen te doen . En ach , ik sla ook wel eens een beurtje over. Gr. Jan

 9. Zo gaat dat in het leven…. en de boodschapjes horen er ook dagelijks bij ๐Ÿ˜‰

  Mooie foto’s van Aruba op je site!! Complimenten!

 10. Ach ja, men moet toch wat.
  En als het niks meer is doet men wat anders.
  Zo gaan die dingen.

 11. what about a coolbox? Tja, inspiratie is de draak..

 12. ik heb er bijna 5 jaar opzitten en ga nog steeds door.

  succes met de boodchappen
  ๐Ÿ™‚

 13. Wij weten zeker wel beter! ๐Ÿ™‚ Maarja wij zijn dan ook de echte Die-Hards! Succes met boodschappen doen en maak ook nog even tijd om te genieten van dat heerlijke nazomer weer!

 14. En het weer zit ook nog steeds mee!
  Fijne zondag ๐Ÿ˜‰

 15. wel wel, ja bij mij word het ook minder maar dat is niet zo erg ik log wel door op mijn tempo, al bijna 3 jaar. ๐Ÿ™‚
  dat is tof AH open op zondag.

 16. En dan heb je nog van die mensen die veranderen van blog zodat er eentje heel stil is geworden. Belachelijk zeg ik je. (wie ikke? hmm, ja dus, gne)

 17. Ik heb genoeg om over te bloggen maar ben even bezig met andere dingen, keuzes maken enzo ๐Ÿ˜‰ enne lezen bij anderen. Ik zou graag meer uren in een dag willen …

 18. Lekker doorgaan als je er zin in hebt, anders haalt het niet veel uit, denk ik.
  Succes met alle boodschappen.

 19. Het heeft allemaal te maken met inspiratie, en dan vooral het gebrek aan. Het is niet altijd gemakkelijk. Ik denk dat veel blogs daaraan ter ziele zijn gegaan. Het is gewoon evolutie, alleen de sterken overleven. Je kunt het ook met een oud Hollands spreekwoord omschrijven “Het kaf is van het koren gescheiden”. ๐Ÿ˜‰

  @Brillie, ik wist niet dat het fenomeen bloggen al zo lang bestaat. Dan heb je al meer dan 5000 stukjes geschreven. Misschien leest de koningin dit ook, dit is toch ook een lintje waard. ๐Ÿ˜‰

 20. af en toe verwonder ik mij over commentaar over bloggen waarvan het duidelijk is dat men zelf niet blogt

 21. Ik blog elke dag… al 14 jaar lang. Maar dat controleren ze helemaal niet…

Geef een reactie