Economie
Economie

Economie

Met een extra dag werken deze week in het vooruitzicht is de vrijdag toch net even anders dan anders.Ik voor mij mogen we wel eens langzaam gaan denken aan een zeven dagen economie. Gewoon alles zeven dagen per week open en aan de gang. Wel met inachtneming van het aantal uren wat iemand werkt. Ik weet ik schop tegen zere beentjes aan. Want dan zijn er geen echte zaterdagen en zondagen meer. Maar aan de andere kant wat zou dat… Als ik naar de leegloop van de kerken kijk hoef je het daar ook niet voor te doen. Die zijn de rest van de week ook alleen maar in gebruik voor een begrafenis of een bruiloft. En ik weet, ik chargeer hier de boel, ben aan het stangen, maar toch. Waarom mag ik op zondag niet de boodschappen doen terwijl ik de rest van de week werk…

20 Comments

 1. Ik kan me altijd verheugen op het weekend, maar koopzondag vind ik ook wel wat hebben. Al ga ik niet zo vaak dan de stad in want dan is het super druk

  Maar voor nu is het weekend en ik kom je een fijn weekend wensen

  Groetjes Gina

 2. wij werken bijna altijd in het weekend door! En ik moet je zeggen dat het wel lekker is! Soms zijn die zondagen zoooo saai…. en ik wil graag het beleg op mijn brood! Dus voor kleine en middelgrote bedrijven is het helemaal niet een rustig weekeind! En niet alleen bij ons hoor, ken meer ondernemers die het weekeind gebruiken om allerlei dingen te regelen!
  Werkse!!

 3. Sanne

  Allemaal gezamelijk weekend hoor ik zeggen? Je mag jezelf denk ik een geluksvogel noemen dat je weekend hebt, want een heleboel mensen inclusief ikzelf hebben helemaal geen weekend. Weg met de standaard banen van 9 tot 5. Jullie willen allemaal leuke dingen doen op zaterdag en zondag, terwijl de andere mensen moeten werken.

  Ik vind het nogal makkelijk gedacht hoor. Een zondag als rustdag. Dus dan moeten de artsen, chirurgen, restaurants, fastfoodketens en alle bedrijven die 24u per dag moeten doordraaien ook maar een rustdag nemen op zondag?

  Ik denk dat je van die 7 dagen, gewoon 5 dagen moet werken. En afwisselend mensen in de weekenden laten draaien.

  Ik ben het er mee eens. Geef mij ook maar een 7-dagen economie voor iedereen, want die heb ik zelf nu ook al.

 4. Ik ben daar niet zo’n voorstander van, en dan niet van uit religieuze overwegingen of zo, maar wel vanuit sociaal oogpunt. Het is nu al lastig genoeg om eens met een paar mensen een gezamenlijke afspraak te maken in het weekend …

 5. Zou jij zelf zeven dagen per week willen werken, bijvoorbeeld zes uren per dag? Eerlijk zeggen. Iedereen heeft rust nodig. Toevallig is de zondag bedacht als gezamenlijke rustdag. Kijkend naar andere grote geloven had het net zo goed de vrijdag of zaterdag kunnen zijn geworden geweest. “Samen onthaasten is prettig onthaasten”

 6. Ik ben ook voor hoor! Maar ons kabinet natuurlijk niet want van God mag het niet… en tja voor de mensen die in winkels werken is het natuurlijk niet zo leuk als je verplicht wordt gesteld om zondags en ‘s-avonds/’s-nachts te moeten werken. Ik denk sowieso dat in grote steden het er wel aan zit te komen maar in kleinere plaatsjes (zoals waar ik woon) zal dat echt een utopie zijn.

 7. 7 dagen economie ben ik helemaal voor. Weekenden zijn toch niet meer wat het geweest is.
  Gelukkig hebben we hier in zeeuws vlaanderen al zat winkels die gewoon standaard op zondag open zijn, en de rest van de week.

 8. Ik geniet van de sfeer van rust op zondag. Geen geknetter van brommers of motorzagen of getimmer en verbouwingen, maar gewoon rust en veel klokkengebeier. Misschien
  vreemd maar ik kan daar intens van genieten, van de rust, de zondagsrust.

 9. Je hebt een punt, als we dit met zijn allen georganiseerd krijgen. Maar dan ook de banken, het gemeentehuis, de belastingdienst, de politie, de huisarts, tandarts, het ziekenhuis enz. Alles 7 dagen per week beschikbaar, ’s avonds en misschien ’s nachts ook nog. Geen files meer, geen werkelozen meer, de wachtlijsten in de zorg verdwijnen. Zelfs de kerken profiteren hiervan, want ook die zijn dan 7×24 open, voller zullen ze niet worden, maar je hoef je niet meer tot de zondag te beperken. Hoera voor de 365-dagen-economie. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.