1953 – Site van een Haagse trambestuurder
1953 – Site van een Haagse trambestuurder

1953 – Site van een Haagse trambestuurder

1953 is een goed bouwjaar en ik start dan ook een nieuwe serie op met 1953 als basis voor een aantal logjes. De een doet dat op zijn naam, ik probeer dat aan de hand van foto’s en afbeeldingen te doen. Vandaag begin ik met in Den Haag het Rijswijkse Plein in 1953. De foto is afkomstig van Wim van Es een Haagse trambestuurder, die een hele site met als basis de HTM heeft gemaakt. Heel typerend vind ik naast de Bus en de Tram, die je hier in Limburg nergens meer tegenkomt, het volkswagenbusje. Het lijkt wel of die het verleden en het heden verbindt. De Citroen Traction Avant lijkt hier al echt oud. Oh u zocht de tram, helemaal links in het hoekje, hij lijkt aan te sluiten in de rij auto’s. Ik vind het daar zelfs al druk in 1953, de auto’s zijn al (te) nadrukkelijk aanwezig.(klik op de foto voor het originele formaat)

Ik weet niet of er iemand in de buurt komt of woont en eens een foto van dit plein nu kan maken als vergelijk, dat lijkt me wel aardig, ik beloof iedere foto te plaatsen… En btw, ga ook eens kijken op de site van Wim die zo vriendelijk was deze foto beschikbaar te stellen. Er staan heel wat oude foto’s en Ansichtkaarten op die de moeite waard zijn, en niet alleen van trammaterieel.

17 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.