1953 – de Mount Everest
1953 – de Mount Everest

1953 – de Mount Everest

bVision.nl

Dat 1953 een goed bouwjaar is wist u al. Maar behalve dat ik in dat jaar geboren ben gebeurde er in dat jaar nog veel meer. De Nieuw Zeelander Edmund Hillary bereikte op 29 mei 1953 samen met de sherpa Tenzing Norgay als eerste mensen de top van de hoogste berg van de wereld, de Mount Everest (Sagarmatha Chomolungma) op de grens tussen Nepal en Tibet, met een top van 8850 meter. En dat was 27 dagen na mijn geboorte. Tenminste, als je er vanuit gaat dat de mensen ook levend weer beneden zijn gekomen. Het vermoeden bestaat dat de top al beklommen is in 1924 door George Mallory en Andrew Irvine, maar dat deze mannen op de terugtocht van de top om het leven zijn gekomen.

bVision.nl

13 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.