Flashback – by Frank
Flashback – by Frank

Flashback – by Frank

Een van de mooiste uitvindingen van het Internet zal ik maar zeggen, dank je wel Google, is Youtube. Voor oudere jongeren of jongere ouderen een bron van jeugdsentiment. Popgroepen die je vroeger alleen op de radio hoorde kun je hier op je gemak bekijken en beluisteren. Ik begon vanmiddag met Creedence Clearwater Revival, vroeger luisterde ik er veel naar, soms lag dezelfde elpee weken op de draaitafel (meestal Cosmo’s Factory). de elpees werden dan ook helemaal grijs gedraait. Ik heb vrijwel iedere CD van CCR en ook van John Fogerty nu hij solo is. Zijn gitaar zijn stem, hij was Creedence. Maar ik heb CCR pas gezien sinds Youtube bestaat. John Fogerty heb ik twee jaar geleden in Amsterdam in de Heineken Music hall zien en horen optreden. Wat een ongelooflijk feest was dat!

Via CCR kwam ik bij de Nederpop uit de jaren zestig en zeventig. Q65 “the live I live”, Brainbox “Summertime”, Golden Earring met “Back home” en “another 45 miles”. En WAUW onze Idols uit die tijd Mariska Veres met Shocking Blue “Venus” en Jerney Kaagman met Earth and Fire, “Seasons”, “Wild and Exiting”, “Ruby is the one”, je vind werkelijk alles terug. In het lijstje gerelateerde video’s vind ik de Kinks met Lola, ik luister hiernaar en zie ernaast The Animals met “House of the Rising Sun” staan. De gote verrassing van vanmiddag, een cover van Pink Floyd van “House of the Rising Sun”. In de 70er jaren had je diverse reizende discotheken, de van de radio bekende DJ’s gingen in de weekeinden het land in om op locatie plaatjes te draaien. De Veronica Disco Show was in die tijd een begrip. Bij de verzoekplaten zat altijd een of meerdere keren “House of the Rising Sun” en Steppenwolf “Born to be wild”.

Je hebt een dagtaak om alleen al, al je favorieten te beluisteren, laat staan dee covers van een bepaald nummer.e Van “House of the Rising Sun” zijn er al tientallen. En het zijn niet de minsten die het coveren. Zo als het er nu uitziet, kan ik nog jaren met Youtube vooruit.

De versie van Pinkfloyd wil ik hier met liefhebbers delen.

10 Comments

  1. De CCR is ook een van onze favoriete groepen uit de seventies.
    Leuke log trouwens, dit stukje jeugdsentiment.

    P.S. Wij gingen van de Nederpop (Q65, Golden EarringS – nog met die “s”) naar de CCR en niet andersom. Zou het aan onze leeftijd liggen? Vast wel denken we.

  2. I’ll put a spell on you is mijn favorite nummer van Creedence, kippevel. ik heb ze vaak gedraaid..ik ben nooit naar zo’n show gewest van Veronica..naar concerten des te meer..ik ben wel te vinden op youtube šŸ™‚

  3. Ik ben gek op Pink Floyd maar mis toch ‘de echte Pink Floyd’ in deze versie. Ik heb liever de originele uitvoering (maar dat geld eigenlijk voor bijna elke cover). Op YouTube breng ik heel wat tijd door, absoluut een vinding!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.