Murmeltieren fotograferen – by Frank
Murmeltieren fotograferen – by Frank

Murmeltieren fotograferen – by Frank

Om Murmeltieren, in het Nederlands: Marmotten, niet te verwarren met Cavia’s, te kunnen fotograferen moet je als fotograaf er behoorlijk wat voor over hebben. Die beestjes wonen niet in Nederland. Ze houden meer van bergen. Bergen hebben we niet in Nederland (nee de st Pietersberg is geen echte berg). Dus is het kofferspakken en op vakantie naar Oostenrijk bijvoorbeeld.e Op de meeste plaatsen daar zijn ze erg schuw en krijg je ze nauwelijks te zien. Maar ik heb een insider-tip, ga naar de Grossglockner, daar zijn ze zo tam, dat je niet eens zout op hun staart hoef te leggen om ze stil te laten zitten. Als rechtgeaarde toerist negeer je het verzoek om de dieren niet te voeren, je kiept gewoon wat fruit of een andere lekkernij over het muurtje en ze komen meteen uit hun holen. Je hoef ze nog net niet van je lens af te duwen. Het voeren heb ik zelf niet gedaan, je kunt er gewoon op wachten, er is altijd wel iemand die het doet. De foto’s heb ik wel zelf gemaakt.

14 Comments

  1. Ik heb eind zeventiger jaren een keer het geluk gehad om een aantal marmotten te zien in de Franse Alpen. Omdat ik toen nog fotografeerde met de aloude Agfa Clack bleef daar op de foto’s niets van over, daarvoor zaten ze te ver weg. Jij hebt er een paar fraaie foto’s aan overgehouden.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.