Toscane – San Gimignano
Toscane – San Gimignano

Toscane – San Gimignano

San Gimignano is een middeleeuws stadje in de streek van Siena in Toscane. Als je het geheel ommuurde stadje binnenloopt waan je je terug in de middeleeuwen. Niets is er veranderd. Om iedere hoek verwacht je ridders of Italiaanse edelmannen. Helaas, alleen maar toeristen. En waar die allemaal zijn ?. Als verkleed Italiaans edelman heb ik die uiteraard allemaal uitgeroeid om deze sfeervolle plaatjes te kunnen maken

In de stad vind je een aantal torens die gebouwd zijn door rijke inwoners die op deze wijze hun rijkdom ten toon stelde. Hoe hoger de toren hoe meer aanzien de persoon had. Het stadje ligt een beetje zijdelings van alle routes en toen in de late middeleeuwen een pestepidemie uitbrak raakte het stadje bijna uitgestorven. Gelukkig voor ons bleef alles zoals het was en is is de loop van deze eeuw alles gerestaureerd. In de zomermaanden rijden de bussen met toeristen af en aan. Het centrum staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

19 Comments

  1. Mia

    Hoi Sjoerd en Antoinette,

    Mooie foto’s! Maar kan ik ergens nog meer foto’s zien? Zou je anders nog wat foto’s naar mij kunnen mailen, want je hebt mijn mailadres toch? Ik wilde jou een mailtje sturen, maar het lukte niet helemaal goed.

    Groeten Piet en Mia

  2. Het wegdek lijkt anders zeer geschikt voor modieuze eigentijdse damesschoentjes, ik mis de kuilen en de gaten. Maar enfin, ook wel zo makkelijk met je harnas aan, of was het een pofbroek en een bepluimde hoed? Stond vast wel goed!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.