San Gimignano is een middeleeuws stadje in de streek van Siena in Toscane. Als je het geheel ommuurde stadje binnenloopt waan je je terug in de middeleeuwen. Niets is er veranderd. Om iedere hoek verwacht je ridders of Italiaanse edelmannen. Helaas, alleen maar toeristen. En waar die allemaal zijn ?. Als verkleed Italiaans edelman heb ik die uiteraard allemaal uitgeroeid om deze sfeervolle plaatjes te kunnen maken

In de stad vind je een aantal torens die gebouwd zijn door rijke inwoners die op deze wijze hun rijkdom ten toon stelde. Hoe hoger de toren hoe meer aanzien de persoon had. Het stadje ligt een beetje zijdelings van alle routes en toen in de late middeleeuwen een pestepidemie uitbrak raakte het stadje bijna uitgestorven. Gelukkig voor ons bleef alles zoals het was en is is de loop van deze eeuw alles gerestaureerd. In de zomermaanden rijden de bussen met toeristen af en aan. Het centrum staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

19 Comments

  1. Hoi Sjoerd en Antoinette,

    Mooie foto’s! Maar kan ik ergens nog meer foto’s zien? Zou je anders nog wat foto’s naar mij kunnen mailen, want je hebt mijn mailadres toch? Ik wilde jou een mailtje sturen, maar het lukte niet helemaal goed.

    Groeten Piet en Mia

    Mia
  2. Het wegdek lijkt anders zeer geschikt voor modieuze eigentijdse damesschoentjes, ik mis de kuilen en de gaten. Maar enfin, ook wel zo makkelijk met je harnas aan, of was het een pofbroek en een bepluimde hoed? Stond vast wel goed!

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.