Toscane – Hotel Florio in Montecatini
Toscane – Hotel Florio in Montecatini

Toscane – Hotel Florio in Montecatini

Op de dag van ons vertrek werd eerst verzameld in Nuland (boven den Bosch) en we werden verwelkomd in de grote zaal. Alle reizen van Peter Langhout vertrekken vanaf daar en we kwamen toevallig tegenover een paar te zitten uit Brabant (Nispen). Zij waren ook op weg naar Toscane en we zaten dus in dezelfde bus. Het overnachtingshotel in Sausheim (z. Frankrijk) was prima alleen het eten was aan de magere kant en de drank peperduur. Heel anders was de aankomst in Toscane. Het hotel was enigszins overboekt en er werden drie stellen ondergebracht in een apart huis naast het hotel. Met een eigen waakhond (een zware, grote boxer) maar zonder de faciliteiten van het hotel (uiterst rechts op de foto te zien). U raad het al, het stel uit Brabant, wij Limburgers en nog een ander stel uit Brabant (Deurne). Volgens mij waren we op een na de jongste stellen en alle bejaarden zaten in het hotel. Het mocht de pret niet drukken, koud water, steenkoude vloeren, bedden die uit elkaar vielen, maar ene stoel, en de garantie dat we een halve week later konden verhuizen naar het hotel. Vergeet het maar, dit schept banden en we zijn er gewoon met z’n zessene gebleven. De hele vakantie zijn we samen op stap geweest en dat beviel prima. De rest zag ons een beetje als een stel recalcitrante zuiderlingen, en dat gevoel hebben we ze maar niet afgepakt. Het gaf een extra cachet aan de vakantie. Het eten en de drank in het hotel vielen overigens wel mee. En zeg nou zelf, met zo’n tuintje voor het hotel krijg je toch echt een (sub)tropisch gevoel.

23 Comments

  1. Ik heb maar 1x een ‘verzorgde’ ‘groeps’-reis mee gemaakt. Gelukkig ging dat ook helemaal mis. De overige 13 waren compleet van slag en ik vond het prima. Het gaf wel aan dat groepsreizen en/of verzorgde reizen echt niet bij me passen.

    Al ruim 30 jaar regel ik alles zelf en op het laatste moment (dus bij aankomst). Ik betaal ook pas als ik het onderkomen gezien heb (bed hard genoeg, geen verkeerslawaai, douche schoon, etc). En omdat ik alleen ga ben ik waarschijnlijk goedkoper uit. Dwz met verzorgde reizen blijf ik toeslagen betalen en zelf ding ik soms heel effectief af.

  2. @Irene: Andere touroperators zijn gezien mijn ervaringen niet beter. Ik heb het idee dat als het een keer wel klopt met waar je voor betaald hebt, dat je prijs hebt in een loterij.

    Overigens als het mij op vakantie gebeurt probeer ik er ook een positieve draai aan te geven. Het mag uiteindelijk je vakantie niet bederven. Maar terugvorderen doe ik, en meerdere keren al met succes.

  3. Dus jullie hadden gewoon een Zuid-Nederlandse enclave in Toscane. Oke wel een beetje pech maar jullie hebben het beste ervan gemaakt en hebben toch genoten van al dat moois in Toscane met zeer goed gezelschap!

  4. Maar je had wel voor het hotel betaald. Net als die bejaarden. Je hebt gewoon recht op teruggave van een deel van de reissom.

    Het zijn bandieten die touroperators. Ze zouden heel anders piepen als ze het geld, of een deel ervan, pas na de reis zouden ontvangen. Jammer dat onze consumentenorganisaties daar niets aan doen. Persoonlijk vind ik dit een vorm van mensen oplichten.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.