1953 – Hanomag R19
1953 – Hanomag R19

1953 – Hanomag R19

Even wat nieuws in de serie 1953, mijn geboortejaar, voordat we met Toscane verder gaan. Door een computerstoring bij Frank vandaag helaas geen logje van zijn hand, maar dat haalt hij wel in. Vandaag de geboorte van een nieuwe tractor. Als opvolger van de R16 introduceerde Hanomag in 1953 deze R19. Ontstaan bij het verder ontwikkelen van de R16 kreeg zijn opvolger wat meer pk’s (19) bij maar 1900 toeren. Wat deze tractor zo uitzonderlijk maakte waren alle toebehoren. Die maakte het tot een universeel inzetbare lichte tractor voor het middenbedrijf. Een soort manusje van alles, van waterpomp tot ploeg zullen we maar zeggen. Tevens zat er een universele (riem)aandrijving op voor het laten lopen van stationaire machines. Neem daarnaast het grote dealernet en een succes was geboren. Zoals ik al zei, een goed bouwjaar, 1953. De foto is afkomstig van http://norwegen.piranho.de e.

17 reacties

  1. Ik was veertien jaar toen ik voor het eerst een tractor bestuurde. Dat was bij een vriendje op de boerderij in het Noord-Hollandse Berkhout. Z,n pa was schapenfokker en melkveehouder.De tractor was van de in 1809 begonnen fabrikant McCormick.

  2. @Marjolijn: Het werkt bijna weer allemaal. Maar voor dat ik een PC helemaal ingericht heb zoals ik hem wil hebben, ben ik toch meestal een paar avonden bezig. Windows installeren duurt maar een half uur maar de rest kost meer tijd. Vanavond de laatste stap; een “image” maken zodat de volgende keer(crash) minder lang hoef te duren.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.