Auto’s in de Film – Jensen Interceptor
Auto’s in de Film – Jensen Interceptor

Auto’s in de Film – Jensen Interceptor

bVision.nl

Een van de auto’s die mij het meeste intrigeerde was de Jensen Interceptor (Mark l, ll, lll). Een niet alledaagse auto die een beetje weg had van een AMC Pacer, maar dan in de goede proporties. De auto werd gemaakt van 1966 tot 1976 door het Engelse Jensen Motors. De GT klasse waartoe deze wagen behoorde en een Crysler V8 motor maakte deze wagen tot een unieke verschijning op de Europese wegen. En hoe onbekend het merk ook was onder het normale auto kopend publiek, de upper ten wist er wel raad mee. Overigens was er ook een 4×4 versie te krijgen (de FF) en Jensen had daarmee de eer een van de eerste fabrikanten te zijn die dit in een productie auto maakte. Het onderhoud kon je bij iedere leverancier van Amerikaanse wagens laten doen, alleen de carrosseriedelen waren een probleem als je er wat aan kreeg. En mocht u denken ik ken deze wagen toch, dat kan kloppen. Hij speelde een hoofdrol in de serie the Saint, met Simon Dutton aan het stuur (nee niet met Roger Moore). In totaal zijn er ca 6.500 van deze Interceptors gemaakt.

bVision.nl

11 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.