1953 – Lanz Bulldog in origineel blauw
1953 – Lanz Bulldog in origineel blauw

1953 – Lanz Bulldog in origineel blauw

Ik had net de foto geplaatst van de Hanomag tractor toen een collega mij het volgende mailtje stuurde, en dat wil ik u niet onthouden:
Hier is de mijneee en je gelooft het niet maar ook deze is uit 1953, dus sjoerd 1953 was een goed bouwjaar.
En de foto van deze Lanz uit 1953 is genomen in het Limburse heuvelland. Mooi toch. En Collega Ad, hij staat nu zelfs op internet. Volgens mij is het een D7506 of 2806 3806, 25 HP, 1953. De Lanz Bulldog tractoren werden in het Duitse Mannheim gebouwd en waren voorzien van gloeikopdieselmotoren die een zeer speciale manier van starten vereisten. In de tijd dat je de kop verwarmde moet je motor doorsmeren en met de oliepomp vullen. Als de kop gloeiend was kon je met de gashendel half open wat diesel erin pompen en met het vliegwiel werd dan de motor gestart. En als je dan geluk had draaide die meteen goed om… De fabriek is in 1957 overgenomen door John Deere. De tractor op de foto is een nieuwer type zonder gloeikopmotor (foto is aanklikbaar voor een mooier formaat)
PS. Dat viel gisteren even tegen, geen vlaai, ik moet ook overal zelf voor zorgen.

17 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.