Groene bus in Luxemburg
Groene bus in Luxemburg

Groene bus in Luxemburg

Ik voel me toch een beetje schuldig als ik niet af en toe wat nieuws over het milieu roep. Zeker als ik achter mijn (redelijk energiearme) PC zit. Voorzien van Led verlichting in plaats van gloeilampen, een LCD scherm i.p.v. een CRT, maar toch. De Luxemburgse busonderneming Sales-Lentz heeft 6 gloedjenieuwe Volvo bussen besteld. Enne zult u denken, dat zie ik, groene. En dat klopt groener kan het niet. Deze bussen zijn voorzien van CO2 besparende Hybride motoren en vertrekken bijna geruisloos van de busstations. Dat zouden ze hier bij het uitdelen van contracten moeten verplichten. Als overheid moeten ze het goede voorbeeld geven, vind ik. (ps. de snoeppot was gisterochtend helemaal vol, en naderhand weer ver leeg…. De snoepjes waren te lekker)

bVision.nl

17 Comments

  1. Ik heb het even opmoeten zoeken of een hybride-aandrijving zoveel beter is of niet. Hybride schijnt alleen gunstig te zijn ten opzichte van benzine bij lage snelheden en veel starts en stops. Het scheelt 20% op CO2 ten opzichte van benzine. Voor een bus zou het wel eens zo kunnen zijn dat een bus op diesel of aardgas veel minder CO2 per kilometer uitstoot. Maar misschien is dit een hybride-motor op diesel gebruikt. Ik dacht niet dat die er voor personenauto’s bestaan.

    Dat geluidloze (wat ook de trollybussen in Arnhem hebben) is erg lastig voor blinden die op hun gehoor moeten afgaan. Zelf hoor ik auto’s en bussen als ze sneller gaan dan 30. Dan hoor ik het geruis van de banden. Bij stil asfalt moetden ze al 50 gaan wil ik ze herkenbaar kunnen horen en ook dat is dus link voor mensen die niets zien.

  2. Enne … is dit nu zo’n bus, die straks uit oogpunt van verkeersveiligheid aan de buitenkant wordt voorzien van luidsprekers, die ‘busgeluiden’ maken, zodat fietsers de bus weer kunnen horen aankomen? šŸ˜‰

  3. Goed idee om die openbare aanbestedingen te koppelen aan “groen”. Alle openbaar vervoer, of het nu het stads- en streekvervoer betreffen of het WVG taxivervoer, ziekenfondstaxi,s, de schoolbusjes voor het gehandicapte kind en meer.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.