Citroen C3 Pluriel Charleston
Citroen C3 Pluriel Charleston

Citroen C3 Pluriel Charleston

bVision.nl

Niet dat ik een echte francofiel ben wat auto’s betreft, maar de C3 Pluriel Charleston is ontworpen om het zestig jarig bestaansfeest van de Eend te vieren, en ik vind het wel een geinig karretje. Die Eend was een geval apart en ik zal in de komende tijd eens wat meer van die auto ter beschikking stellen. Zelf heb ik indertijd een 2CV AZU gehad. Ofwel een besteleend. De Charleston was eigenlijk een van de laatste uitvoeringen van de eend en er rijden nog diverse exemplaren in deze kleur rond. En om eerlijk te zijn vind ik de eend in deze uitvoering veel leuker dan de C3, alleen de laatste is leverbaar dus er valt niets meer te kiezen…

bVision.nl

18 Comments

 1. Vieze dingen zijn het, die eenden, en dat wisten we in de zeventiger jaren ook al hoor. Maar ze zien er natuurlijk schattig uit. Maar doe mij maar lekker een c3-tje als ooit onze berlingo versleten is. Hoeft niet perse paars te zijn. Maar de kleur laat ik altijd aan mijn man over 😛

 2. Het is toch wel frappant hoor. Ik heb ook een besteleend gehad, een rode. 1974. Daar kon ik alles mee, met dat karretje (o.a. de garagedeur eraf rijden). Prima auto, nooit stuk. Niet dat ik er nu nog zo eentje zou willen hebben want hij tochtte door alle kieren en harder dan 80 zat er niet in, maar het is wel fijne nostalgie. Die raampjes! Dat pookje! Prachtig. 🙂

 3. Doe mij het eendje maar.
  De eend was mijn eerste auto. Lang heeft dat overigens niet geduurd, want ik trapte al snel door de bodemplaat heen … Vooral voor doehetzelvers was de eend een ideaal karretje. 🙂

 4. Ik ben wel een citrofiel geworden. De eend is idd leuker, en ik zie dat je geen plaatje hebt gevonden waar er nog een echte gril opzit, maar dat maakt niet uit 🙂
  Mag ik de foto van u nemen?
  Me!: be my guest…

 5. De term: ‘Pluriel’ doet het bij mij niet zo goed, het doet me denken aan ‘Pleuren’, ‘Janken’ en ‘Meervoudig verzuurde auto’s’. Dus ongeveer hetzelfde idee als die spetterende auto met de naam ‘Croma’. 🙂

  Voor de rest maakt het me niet veel uit, als ie maar veilig is, energiezuinig is en weinig ruimte op en langs de weg inneemt.

  Hij/Zij is in elk geval anders dan de bekende Citronault Pipo.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.