Fotoclub – witbalans
Fotoclub – witbalans

Fotoclub – witbalans

bVision.nl

Zoals u weet zijn we met enkele (inmiddels zo’n 20 mensen) op het werk gestart met een fotoclub. En het enthousiasme is groot moet ik zeggen. Het kost natuurlijk wel veel energie, maar je krijgt er ook een hoop voor terug. Zo waren we gisteravond bij elkaar om onze recente activiteiten te bespreken (nachtfotografie) en wat extra kennis op te doen over scherptediepte en produktfotografie. De foto’s die u hier ziet zijn behalve verkleind, niet bewerkt. Het is gewoon een gratis tip. Soms zie je veel van dit soort afwijkingen in meer en mindere mate. Het enige verschil in de foto’s is dat de witbalans van automatisch naar lamplicht is gezet. Boven is automatisch, daar kan een camera binnen niet veel mee, en onder is de witbalans op lamplicht gezet. Het laatste beeld benaderde het meeste de werkelijkheid. Dat instellen gaat zelfs met de meeste mini-camera’s, en het resultaat is een verbluffend verschil. Het grote voordeel van digitale fotografie is dat u dit makkelijk kunt uitproberen. Het kost niets, en die instellingen zoals er ook zonlicht en wolken op de camera bij witbalans staan zijn er niet voor niets op gezet…

bVision.nl

15 reacties

  1. ria

    Bij mij staat hij meestal ook op automatisch. Gisteravond met die molen heb ik op de handbediening eens wat geprutst. Ik vind het altijd zo’n gedoe, maar het verschil met de autostand is groot, het resultaat is er dan uiteindelijk wel al is het nog niet optimaal 😉

  2. Het verschil kan inderdaad verbluffend zijn. Zelf vergeet ik in de haast nog wel eens om de witbalans aan te passen, maar zo heel af en toe werkt dat juist in je voordeel, doordat er een grappig effect ontstaat.
    Leuk, dat jullie fotoclub zo’n succes is!

  3. De juiste instelling van je whitebalance is onmisbaar om goede foto’s te maken. Maar zo geldt het ook voor veel andere instellingen. Ik ben meer een automatische stand fotografeerder 🙂 Succes met je cursus, zo te lezen ga je daar heel veel goede dingen leren!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.