Het was me het weekje wel

Eerst 5 weken vakantie en dan meteen een hele week werken moesten ze verbieden. Na zo’n periode moet je even acclimatiseren. Langzaam weer wennen aan het verloren gegane ritme. Helaas zat dat er niet in, en zijn er wat meer uurtjes in gaan zitten dan gepland. Maar, ik mag niet klagen, ik mocht nog terugkomen en kreeg vrijdag ook nog een griepspuit cadeau. Wie wel moeten klagen zijn de mensen die bekeurd worden door de onderstaande auto. Evenals op bovenstaande foto is hier een snelheidscontrole ingebouwd in de carrosserie. Na de groene en grijze vuilnisbakken, de groene PTT busjes, onopvallende auto’s is dit het nieuwste snufje. In Zwitserland zit deze apparatuur in de vangrail en wordt ook gebruikt door de politie in auto’s aldaar. Op een van de foto’s is te zien aan de nummerborden dat deze inderdaad in Zwitserland gemaakt zijn. Ik heb ze echter via een Belgische collega ontvangen. U kunt klikken voor wat grotere beelden. Het is dan wat duidelijker te zien.

12 Comments

 1. Acclimatiseren. Daar doe ik nooit aan. Veel te duur woord.

 2. ’t Weekend is ook alweer voorbij.
  De tijd zou eens wat minder snel moeten gaan, kan daar niet eens iemand op letten 🙁

 3. OT: Ik had je vraag op mijn weblog al beantwoord, maar ik doe het hier ook nog maar even:
  Over het algemeen probeer ik mijn foto’s zo weinig mogelijk te bewerken. Meestal blijft dat beperkt tot het iets bijstellen van contrast en/of kleur. Macro-opnamen crop ik nog wel eens wat om details goed tot hun recht te laten komen.
  De foto’s van de Duurswouderheide zijn echter allemaal puur natuur zonder enige bewerking.

 4. Lijkt wel of alles tegenwoordig cameras heeft

 5. Dit noem ik nou echt een geval van puur onsportief gedrag van de politie. Niet dat ik nu zo vaak te hard rijd – in totaal kan ik mijn snelheidsovertredingen over bijna 30 jaar nog makkelijk op 2 handen tellen – maar als ik een bekeuring binnenkrijg, dan gaat het altijd om een overschrijding van de max. snelheid met pakweg 4-5 km. Dat soort lullige bekeuren zie ik met deze streken alleen maar toenemen … 🙁

 6. Wat een streken weer. Ik ben niet vaak de klos maar met zoiets op straat……

 7. Ik rijd eigenlijk nooit te hard, dat laat mijn oude brikkie niet toe 😉

 8. Begrijpen doe ik het laatste logje niet helemaal, ik begrijp wel dat je naast je werk ook nog heel druk met je hobby’s vliegtuigen en fotograveren bij nacht bezig bent geweest. Vol energie dus.

 9. Gewoon aan de snelheid houden, is er niets aan de hand

 10. Als die me bij kan houden dan zou die me op de picture kunnen zetten! 😉

 11. Jawel, als je te hard rijd neem je het risico om bekeurd te worden.

 12. Gelukkig, de eerste week weer overleefd, de volgende zal wel weer makkelijker gaan. Het went wel weer.
  Ja,big brother waakt overal.
  Fijne zondag.

Geef een reactie