World Press Photo 2008

World Press Photo 2008

Gisteren hebben we een bezoek gebracht aan het Centre Ceramique in Maastricht. Naast dat er de bibliotheek gehuisvest is. worden daar ook diverse tentoonstellingen gehouden. Zoals nu World Press Photo 2008. Als u mooie foto’s, prachtige composities, of brilliant camerawerk zoekt moet u hier niet wezen. De foto’s zijn wat naargeestig. Nu is het meeste nieuws wel slecht nieuws, maar dit vind ik dan overdreven. Heel veel zwart/wit werk van Afganistan, Congo en ga zo maar door. Alle brandhaarden komt u tegen. Maak dan eens een jaar goed nieuwsfoto’s zou ik dan zeggen. Het is toch niet alleen maar kommer en kwel in deze wereld. Neem nou de poes onder op de foto. Daar zit toch helemaal niets slechts in zou je zo zeggen. En u kunt me geloven of niet, praten kan ze ook. Hele gesprekken hebben we al met Macey gevoerd, terwijl de andere poes er dan verveeld bij zit te kijken van waar hebben jullie het over. Na een vriendelijk gesprek in de vroege ochtend, we hebben beiden geen ochtendhumeur, kan ik er weer een hele dag tegenaan. De avondgesprekken zijn meestal op een wat uitdagendere toon. En dat kan dan wel eens uitlopen op een vriendelijk pootgebaar naar het dichtstbijzijnde lichaamsdeel van iemand die per ongeluk in de buurt zit. (klik voor een groter monster)

17 Comments

 1. Zo`n foto moet een heel verhaal vertellen, en als je een overzicht bekijkt is deze wereld maar zo triest als wat.
  Wedstrijden hou ik helemaal niet van.
  Maar gewoon een hele zooi mooie foto`s op een rij, is prachtig!
  Deze ook!

 2. Wij hebben nu 2 katten die beide wat lodderig kijken als je een goed gesrpek met ze wilt voeren. En dat, terwijl de katten die we hierveer hadden, juist terugkwebbelden als je iets zei!

  World Press Photo: gister keek ik naar de reenie, kro programma geloof ik, daar was een Nederlandse fotograaf in die eens die prijs won. “Je moet er wel wat voor doen”, was wat ik zag!

 3. Ja, dat zijn vaak minder vrolijke tentoonstellingen. Misschien dat jouw foto in 2009 tentoongesteld kan worden, met het ochtendpraatje er bij, dan zal de hele boel vast vrolijker zijn.
  Succes vandaag weer!

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: