Het juiste tijdstip — by Frank
Het juiste tijdstip — by Frank

Het juiste tijdstip — by Frank

Op de radio heb of had je het programma “vroege vogels”. Op een vroeg tijdstip was ik afgelopen zondag uit de veren om met onze fotoclub naar de Brunssummerheide te gaan, om paddestoelen te gaan fotograferen. Bij de benzine pomp trof ik een wat “Vreemde vogel”. Iemand die het met het vroege tijdstip kennelijk niet nodig vond, zich aan te kleden en in zijn badjas naar de pomp was gereden, om het een of ander te scoren: broodjes, sigaretten, iets anders?

Het tijdstip is in de fotografie heel belangrijk, zo kun je een zonsondergang alleen maar ’s avonds fotograferen en dan ook nog maar een paar minuten ervoor. Men zegt dat het tijdstip om de mooiste landschapfoto’s te maken tot een half uur na zonsopkomst de mooiste resultaten geeft. Om paddestoelen of herfstkleuren te fotograferen is de herfst het beste tijdstip. Alleen als je op een laat tijdstip in de herfst komt is het meeste moois al weer weg. Weinig paddestoelen gevonden, het verkeerde tijdstip voor paddestoelen dus. Het was wel het juiste tijdstip voor een mooie en vooral gezellige wandeling met nog een aantal collega-amateur-fotografen. Ook waren de weergoden ons op dat tijdstip gunstig gezind, want het regende pas nadat we allang terug waren. Hier nog een paar aantal foto’s van de Brunsummerheide zoals het op zondagochtend 16 november 2008, door ons aangetroffen werd. Klikken voor een grotere weergave!

19 Comments

  1. Sommige zaken zijn maar kort zichtbaar en dan moet je er op tijd bij zijn. Dat is een reden dat ik voor een kleine camera heb gekozen, die bijna altijd in mijn jaszak zit.

    Nou dacht ik ook altijd dat paddenstoelen kort zichbaar zijn, iets van een paar dagen. Dat schijn ik hier in Alkmaar mooi mis te hebben. Onze 2 paddenbanken staan inmiddels al 2 maanden te pronken tussen de parkeergarage en de grote weg. Met zulke langdurige gevaartes is er geen lol aan. 🙂

  2. Ondanks het vroege tijdstip en de grijze omstandigheden heb je toch nog een aantal sfeervolle en kleurrijke foto’s gemaakt. De weinige paddestoelen die er waren heb je lekker eigenzinnig in beeld gebracht.

  3. Het lijkt verdorie wel herfst! een mooi jaargetijde overigens. Wel een beetje koud en nat. Goed beschouwd niet zo heel erg veel verschillend van de overige drie jaargetijdes dus eigenlijk. Of zoals een Australische vriendin van mij ooit opmerkte:”Nederland kent drie weken zomer maar die drie weken zijn verspreid over het hele jaar.” Een waarheid als een paddest..koe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.