De Ford Anglia (2)
De Ford Anglia (2)

De Ford Anglia (2)

bVision.nl

De foto’s die u hier in dit blogje ziet zijn van Toon. Toon reageerde op een artikeltje over de Ford Anglia. En haalde daarin aan dat hij zelf in het bezit is van een dergelijke auto. Deze wagen is oorspronkelijk Engels en heeft het stuur dan ook aan de rechterkant zitten. De eerste registratie van deze Ford is juni 1966 en hij is in juni 1999 naar Nederland gehaald.

bVision.nl

Toon heeft de auto een maand of 5 geleden via marktplaats gekocht.e De afgelopen dagen hadden we deze auto diverse malen kunnen zien in de Harry Potter films. Echter de auto van Toon staat figuurlijk dan bij mij om de hoek, ik was hem al eens tegengekomen in Grijzegrubben, een dorpje bij Nuth. Daar kwam ik na de eerste mail achter, zo klein is Nederland dus…. De sneeuw-foto is recentelijk gemaakt, de andere twee bij kasteel Schaloen in Valkenburg. Ik vind het een bijzonder mooi exemplaar en dank Toon dan ook voor de foto’s. De onderste twee zijn aanklikbaar voor een groter formaat
De specificaties van de auto:

  • Merk: Ford
  • Type: Anglia 105E
  • motor: 997 cc
  • Bouwjaar: 1966

bVision.nl

12 Comments

  1. Ik heb totaal niets met auto’s. Wel met motoren en daar hebben we onze auto dan ook voor ingeruild. Maar deze is stoer. Ik houd niet van snelle race modellen, want dat vind ik compleet stijlloos. Dit is meer mijn ding.

  2. Jeugdsentiment, deze auto.
    Wat een aardige reactie op je eerste logje over de Anglia, zeker als daarbij ook nog eens zulke leuke foto’s beschikbaar worden gesteld. Die foto’s zijn in een mooie setting gemaakt!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.