(Ford) Taunus 17M (P3)


Zo mooi was die, en zo weinig zie je ze nog maar. Het is gewoon jammer dat de meeste auto’s gewoon naar de sloop gaan. Ik weet dat vooral de oudere generaties enigszins roest gevoelig waren, maar toch. Deze Taunus P3 17M is gemaakt van 1960e1964 en kreeg al gauw de bijnaam badkuip mee. De Taunus was de merknaam van de in Duitsland geproduceerde Ford. Na 1967 werd er gewoon Ford voorgezet en was Taunus verder alleen nog maar een type aanduiding. Dit was duidelijk een buitenbeentje in de Taunus reeks. De latere modellen waren niet zo extravagant (de plaatjes zijn aanklikbaar voor een groter exemplaar).


20 Comments

 1. Auto 1 vind ik de mooiste.
  Ja, dat gebeurd met de meeste auto’s he, als ze uitgereden zijn. Toch fijn dat er foto’s van bewaard zijn.
  Toch een fijn weekend.

 2. wow die eerste vindt ik mooi zeg,
  jammer van de sloop……….

  fijn weekend

 3. Dat zijn absoluut badkuipen!! Tja ook auto’s hebben niet het eeuwige leven, maar reken maar dat er heel wat snoepjes voortijdig naar de sloop zijn gebracht (ook door ons)

 4. Een oom van mij was een van de eersten die er mee rondreed in Nederland. En als kind en meerijdend was ik apetrots.

 5. Mijn ouders hebben eens een fort taunus gehad!
  Die zag er wel anders uit dan deze.

 6. Ik heb een latere variant gehad. Deze rijd nog steeds

 7. Voor zover ik me kan herinneren had je het begin jaren zestig wel gemaakt als je je zo’n auto kon permitteren. Desondanks heb ik het nooit echt een mooie auto gevonden …

 8. Mooi auto’s. Er zijn gelukkig Ford clubs die dit soort auto’s rijdend houden.

 9. Hij reed zo lekker, hij zoefde. Wij waren van de Veluwe naar de Achterlijke Hoek verhuisd en zo af en toe kwam er visite in de Taunus en dan gingen we ritjes maken….

 10. Een Ford hebben wij nooit gehad. Ik vind deze wel heel mooi.

 11. Hee de Ford Taunus heb ik ooit gehad en daarna jaren de sierra..deze zijn allebei erg mooi..

 12. Mooie auto! Toen ik nog kind was hadden mijn ouders ook een Ford Taunus maar dat was een latere, lang niet zo mooie, versie.
  groetjes en een fijne zondag,
  Elmar

 13. Gave wagens zeg 🙂
  Mijn eerste auto was een Ford Taunus Coupe, haha, een kanariegele. Daarna een matzwarte Ford Capri, hahaa, geweldig als ik eraan terug denk. Ik moest de bocht of in z’n 1 of 3 nemen, nr. 2 was aan gort gereden. Nog altijd val ik voor de oldtimers. Comfortabel rijden is prettig hoor, maar die oude bakken, ja, dat zijn auto’s.

 14. een taunus stok altijd zo vond ik 😉

 15. Foeilelijk en die maffe mintkleurtjes geven mij de indruk dat dit ontworpen is door 70-jarige Brittin a la Dame Edna. 🙂

 16. Daar wil ik weg even een stukje mee rijden:-)

 17. He dat karretje ken ik nog:-)

 18. De kleur van de auto past perfect in je nieuwe kleurstijl.

 19. Apart kleurtje heeft die eerste auto! 🙂

 20. Mijn vader kocht september 1964 een van de laatsten; een P3 TS. Geweldige auto. Mijn vader was handelsagent en reed dus veel kilometers. In mei 1970 ruilden we de auto in met ruim 2 ton op de teller. Behalve gewoon onderhoud geen enkel centje pijn. Ik heb in deze bolide het autorijden geleerd.

Geef een reactie