(Ford) Taunus 17M (P3)
(Ford) Taunus 17M (P3)

(Ford) Taunus 17M (P3)


Zo mooi was die, en zo weinig zie je ze nog maar. Het is gewoon jammer dat de meeste auto’s gewoon naar de sloop gaan. Ik weet dat vooral de oudere generaties enigszins roest gevoelig waren, maar toch. Deze Taunus P3 17M is gemaakt van 1960e1964 en kreeg al gauw de bijnaam badkuip mee. De Taunus was de merknaam van de in Duitsland geproduceerde Ford. Na 1967 werd er gewoon Ford voorgezet en was Taunus verder alleen nog maar een type aanduiding. Dit was duidelijk een buitenbeentje in de Taunus reeks. De latere modellen waren niet zo extravagant (de plaatjes zijn aanklikbaar voor een groter exemplaar).


20 Comments

  1. Mijn vader kocht september 1964 een van de laatsten; een P3 TS. Geweldige auto. Mijn vader was handelsagent en reed dus veel kilometers. In mei 1970 ruilden we de auto in met ruim 2 ton op de teller. Behalve gewoon onderhoud geen enkel centje pijn. Ik heb in deze bolide het autorijden geleerd.

  2. Gave wagens zeg 🙂
    Mijn eerste auto was een Ford Taunus Coupe, haha, een kanariegele. Daarna een matzwarte Ford Capri, hahaa, geweldig als ik eraan terug denk. Ik moest de bocht of in z’n 1 of 3 nemen, nr. 2 was aan gort gereden. Nog altijd val ik voor de oldtimers. Comfortabel rijden is prettig hoor, maar die oude bakken, ja, dat zijn auto’s.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.