En toen was er koffie
En toen was er koffie

En toen was er koffie

De zaterdag schrijven we maar even af. Ik heb na de boodschappen zielig de hele dag een beetje rondgehangen op en rond de bank. Mond kapot, koorts, neus dicht en koppijn. Heel zielig dus vond mijn vrouw. En zo moet ik me dan ook gedragen. En nu niet meteen het rollenpatroon van de man gaan bevestigen, ik weet het, het gaat vanzelf weer over en maandag gaan we weer gewoon naar het werk. Het duurt deze reis alleen wat langer dan normaal, en daar baal ik een beetje van. Vandaag gewoon een extra strong bakkie Nespresso, what else van dokter Clooney. Ik vraag me overigens wel eens af wie nog op de oude manier koffie zet.e Als ik kijk naar alle reclames vrees ik dat we binnenkort geen gewone bonenkoffie meer kunnen kopen. Alhoewel, vrezen is een raar woord in deze als je zelf ook geen bonen meer gebruikt. Toch kan ik me nu voorstellen dat het gehaaste, in grote hoeveelheden, weer plaats gaat maken voor kwaliteit. Ik moet toch eens op zoek naar een alternatief, want de gemiddelde prijs van een kop Nespresso is al 31 eurocent per miezerig kopje.e Reken maar uit wat dat kost op jaarbasis…

22 Comments

 1. De koffiemolen uit mijn prilste jeugd. Het hele huis geurde als er gemalen werd. Toen dronk ik het niet.. Elke koffiegril nadien ken ik, en Senseo wint.
  Fijn dat je weer bent opgeknapt (tis al woensdag)

 2. Wij drinken koffie die door een filter loopt, snelfiltermaling en dan liefst een DE. Senseo staat nergens in huis, nespresso ook niet.
  Een heel enkele keer gebruik ik oploskoffie van nescafe met een smaakje (Wiener Melange), als ik vroeg in de middag thuis trek heb…
  Er ligt zelfs nog een zak met echte bonen hiero, die ik maal als de rest per ongeluk op is. In een oudere koffiemaler dan die jij laat zien!!
  Ben je al weer wat opgeknapt?

 3. Die koffiemolen heb ik ook nog. Gebruiken doe ik ‘m niet meer. Maar ik heb nog zo’n ‘ouderwetse’ filterkoffiezetter, met zakjes en gezellig gepruttel. Niks Senseo of (N)espresso of wat ze tegenwoordig niet aan fraais verzinnen. 🙂

 4. Veel beterschap! Vroeger stond er ons huis een oude koffiemolen maar die werd nooit gebruikt. Ik heb thuis, in die 25 jaar dat ik er ben, nog nooit iets anders dan pakjes gemalen koffie gezien. Mij maakt het trouwens niet uit, ik lust geen koffie!

 5. Ja, luister nu eens naar aargh, die heeft een moederhart, en er verstand van. Uitzieken, verdorie. En koop een apparaat waar bonen of losse koffie ingaan, dan kun je zelf kiezen en ben je niet afhankelijk van die gaasjesverkopers.

 6. Hier worden eerst de bonen gemalen waarna het maalsel in een glazen kan gaat met daarop een filter dat langzaam zakt. Zo krijg je heel lekkere koffie die inderdaad niet in twee minuutjes klaar is maar wel heel lekker kan zijn omdat je je eigen mix kunt samenstellen. Deze methode scheelt nog een hoop stroom ook. Het is dat we geen handmaler konden vinden dat we er eentje op electriciteit hebben. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

 7. Bonen zijn hot hoor, die verdwijnen niet. In iedere trendy keuken staat tegenwoordig een peperdure espressomachine, de bijbehorende balen bonen liggen bijvoorbeeld al bij de Hema (prima kwaliteit)en het Kruidvat (doe die maar niet).
  En als je ziek bent, ik zei het al, niet flink doen maar meteen naar bed! Anders loop je er weken mee. Luister dan ook eens naar mij!

 8. ria

  Ja, zo’n ding hadden wij vroeger thuis ook, ik hoor nog zo het geluid dat hij maakte en hij piepte ook een beetje. Nostalgie. Wij zijn van de Senseo van Kanis en Gunnik, lekker en makkelijk.
  Beterschap!

 9. Ik denk dat de koffiebonen altijd wel blijven voor de espresso-apparaten en de ouderwetse koffieapparaten. Schiet niet op dat je beroerd bent, hopelijk knap je heel snel op (en laat je maar lekker verwennen door dokter Clooney!) 😉

 10. hopelijk verdwijnen de bonen niet,
  want wij hebben zo,n apparaat waar je bonen in gooit en die maalt bij ieder kopje.
  ik weet het pure luxe maar wel heel lekker…………..

  beterschap hoor, als je maar niet die virus hebt die ik heb want die duurt 6 weken
  ;-(

 11. Er is een ware koffiecultus ontstaan. Ik zie zo her en der speciaalzaakjes verschijnen met versgebrande- en gemalen koffie. Vreselijk duur maar wat een heerlijke aroma’s. En de lekkerste maak je met een perculator op het gasfornuis en met opgeklopte melk. maar ja, wie neemt daar nou de tijd voor?

 12. Ik heb geen flauw idee. Hier staat zo’n senseo. Maar we krijgen binnenkort een nieuwe keuken. Daarin hebben we dan weer een espresso machine. En ik drink alleen maar thee!! (de eeuwige student noemen ze me hier; toen konden we alleen maar thee betalen)
  Maar is een gewoon koffie apparaat niets?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.