De start

Alles staat weer op zijn plaats, de kerstboom is afgetuigd en staat als we hem niet vergeten, donderdag aan de straat. De kamer is weer netjes opgeruimd en de Indianen van Afrikaanse afkomst houden weer als vanouds de wacht. Zelfs de lamp, die we moeten weghalen als de kerstboom wordt opgezet, is weer opgehangen.
Vandaag is het handjes geven en is er een nieuwjaarstoespraak door de directeur. Daarna gaat het werk weer als vanouds door. In een iets rustiger tempo weliswaar, want ook bij ons heeft de financiele recessie gevolgen.
Mijn eerste goede daad voor het nieuwe jaar was een bijdrage naar KiKa. Eind december kreeg ik een keuze, of een kerstpakket van een bedrijf, of het geld schenken aan een goed doel. Dat geld is dus naar KiKa gegaan. Die flessen wijn koop ik zelf wel. En dat zouden meer mensen moeten doen. Want volgens mij gaat ieder jaar een groot gedeelte van de kerstpakketten de “Kliko” in.

19 Comments

 1. Prima idee dat ik op een andere manier navolg omdat mijn Kerstpakket al links en rechts zijn bestemming heeft gekregen. Maar mijn bij C1000 gespaard boodschappenpakket van 50 euro kan net zo goed linea recta wat mij betreft naar een voedselbank. Misschien ook iets om over na te denken.

 2. Goeie aktie! En een bijzonder goed doel.

 3. goeie zaak die je gedaan hebt, zouden ze bij ons ook moeten doen.
  ik geef de mijne altijd weg aan een goeie vriend maar zoals je weet heb ik hem nog niet ontvangen.

  ziet er mooi uit hier krijg al zin in de lente

 4. Mijn kerstpakket heeft inmiddels ook een goede bestemming gevonden. Er zijn altijd mensen die je met een of ander blij kunt maken. De doos is naar het oud papier. Van mij zou de waarde van het pakket overigens ook naar een goed doel mogen. Mijn Avatar is inmiddels ook terug. Ik sufferd!

 5. de kerstboom is afgetuigd –> dit klinkt altijd zo agressief…

 6. Het wangedrag van bankiers zal er voor zorgen dat er volgend jaar geen kertpakketten gedoneerd kunnen worden omdat de krenterige werkgevers die pakketten in hun eigen zakken zullen steken.

 7. Dat staat je netjes!

 8. krijg nooit een kerstpakket (zielig he?) En als ik jarig ben stort ik altijd wat op een goed doel. Ipv al mijn geld te verbrassen aan kleding! (slim he?)
  Vind het super dat je deze keuze mag maken bij jullie op het werk!!

 9. Dat zijn tenminste kerstpakketten waar je een echt warm gevoel van krijgt.

 10. Dat is zeker een goed voorstel en een mooi doel.

 11. Ik heb al jaren geen kerstpakket meer gezien. Als het UWV me in december nou eens voor die keuze zou stellen, dan zou ik met alle liefede mijn bijdrage doneren aan Kika. Prima doel!

 12. Als je wat aan een goed doel geeft kan je dat ook wel uit jezelf doen, een kerstpakket laten afnemen vind ik dan weer ondankbaar.

  Een paar jaar geleden werd dat voor ons zo beslist, daar zijn ze later gelukkig weer op terug gekomen.

 13. Goed idee! Bij mijn man op het werk is die keuzemogelijkheid er (nog?) niet.
  Tijd om daar eens wat aan te doen dus!
  Groetjes, Elmar (via Daisy)

 14. Mijn geld gaat altijd naar het vermaak van kinderen, ziek of niet ziek.

 15. Geweldig goede daad

 16. Netjes! Ik heb natuurlijk de kerstpakketten (jawel, meervoud dit keer) geheel aan mijzelf besteed.

 17. Omdat de steun hard nodig is!

 18. Goeie zaak, wij hebben dit jaar geen kerstpakket gekregen wegens bezuiningen

Geef een reactie