Koud he… ook in de Jura

Sakkerdjie, had ik me voorbereid op een mooie fototocht had ik de camera in de auto laten liggen.e En -12 tot -18 waren niet echt geschikt daarvoor. Gelopen heb ik een stukje, maar na de eerste twee foto’s, die ook nog mislukten ging het fout. De memorycard was niet beschikbaar, de batterijen waren na twee foto’s leeg en dat was het dus. Dat deed me later denken aan een mislukte vakantie. Het was in het jaar 2001. Samen met de kinderen naar de Franse Jura. Op de eerste dag van de vakantie was het al prijs. Bij het opzetten van de tent lag deze al bij een windvlaag bijna dubbel. En daarna begon het te regenen. En niet een beetje. Na een dag was er niets meer droog en regende het in de tent bijna even hard als er buiten. Een dekzeil bracht uitkomst, maar na een week regen hadden we het echt wel gezien. De enige droge plaats was in de Ford Transit die we toen hadden. En daar hebben we die vakantie menig uurtje in doorgebracht. De foto is het enige wat er van over is gebleven. De tent hebben we in de Jura achter gelaten.

18 Comments

 1. geen singing in the rain?

 2. Een gezellig verhaal van een minder gezellige vakantie lijkt mij

 3. Yak, zo’n vakantie hebben wij ook eens gehad, in de Vogezen. Prachtig groen daar, maar we wisten al snel waarom dat zo was 😉

 4. Ik zou niet in zo’n tentje willen verblijven lijkt me koud..

 5. Dat geeft meer ruimte op de terugweg.

 6. En toch heeft zo’n verregende vakantie toch ook wel wat … Niet zozeer tijdens de vakantie, maar nog vele jaren daarna …

 7. Kamperen is leuk, maar als het alsmaar regent is de lol er snel vanaf!
  Balen zeg van die mislukte fototocht!
  De volgende keer gaat het vast beter, houd moed!
  groetjes,
  Elmar

 8. zo,n vakantie hebben wij ook gehad, een mototrvakantie, 3 weken regen……….
  bah

 9. Een hele vakantie op een foto, dat is ook bijzonder! Wij komen tegenwoordig terug met duizend, en dat is als het slecht weer was…

 10. Van landbouw-plastic kun je je tent heel makkelijk in een plastic tent zetten. In de meeste dorpen heb je wel van die boeren-supermarkten zoals Boerenbond. Zelfs in Frankrijk.

 11. Wij moesten in de Jura tien jaar geleden zeiltjes spannen voor een beetje schaduw, maar de zeiltjes werden zo warm dat ze helemaal doorzakten. Eindeloos dammetjes bouwen in de beek wat het devies. Er was wel een fraaie waterval, die zal in jouw zomer nog wel veel fraaier zijn geweest.

 12. Zullen we is samen een keer op fotopad gaan?

 13. Een dekzeil kan wel even uitkomst bieden ja. Geinig dat dat de enige foto van die vakantie is.

 14. en daarom heb ik altijd meerdere camera’s en accu’s in mijn rugzak zitten

 15. Ai, dat is niet fijn. Dat was nog in de tijd van de V@nM@n 😉

 16. O, is dat jullie tent. Nou die staat er nog hoor. We gaan hem in februari weer eens bekijken. Je moet ook alleen in de winter naar de Jura gaan, de rest van de tijd is het er hondenweer.

 17. Ja, zo’n ervaring heb ik ook, een totaal verregende vakantie, alles maar dan ook alles nat. Kamperen toen niet verleerd, maar wel een goede tent aangeschaft. En warme plekken opgezocht.
  Kwam het toch allemaal weer goed, gelukkig.
  Fijne dag vandaag, ook al is het nog steeds koud.

 18. Daarom kampeer ik nooit! Overigens de oorzaak van mijn niet kamperen moet je zoeken in de trefwoorden: landmacht, pubtent en nooit voldoende tijd om een fatsoenlijk bivak te maken zoals het moest volgens “handboek soldaat”. Bah!

Geef een reactie