Ons mijnverleden (1)
Ons mijnverleden (1)

Ons mijnverleden (1)

Veel woorden zal ik er niet aan vuil maken, maar onlosmakelijk verbonden met Zuid Limburg zijn de oostelijke en westelijke mijnstreek. Als ode aan de mijnwerkers van toen zal ik hier regelmatig een foto plaatsen van de werkzaamheden die ver onder de grond, en daarboven plaats vonden. Zo werden ook de werkers ingedeeld, ondergronders en bovengronders. En daarnaast een klasse apart, de beambten. Met een wit jasje verheven boven de mijnwerkers. De foto’s zijn waarschijnlijk eigendom van de toenmalige NV Staatsmijnen, ze zullen het me wel vergeven als ik ze hier plaats. de afbeeldingen kunnen vergroot worden


(click picture) Mijnverleden 1

16 reacties

  1. Mo

    Twie vrouwluuj stond bie de Emma:
    “Ich ruuk de mien”
    “Oh, en ich dach dat ut de mien woar”

    Ich hub het litse stuk van de Emma noch zien valle, begin/hauverwaege de jaore ’80. Liekt alweer zolang geleje.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.