Wie sjoen os Limburg is – Einighausen
Wie sjoen os Limburg is – Einighausen

Wie sjoen os Limburg is – Einighausen

Als je het onderstaande beeld bekijkt zou je niet zeggen dat ik mij zorgen maak. Nee niet voor mijzelf, maar voor anderen. Zorgen over medeloggers, de toestand met Israel, de alweer gestegen benzine prijs, het dure gas, de zwervers in de kou, geen koopzondag en ga zo maar door.e Zorgen op afstand, de nog ver van mijn bed show dus. En dan rijden we samen door Limburg en dan denk ik waarom kan niet iedereen genieten van het leven zoals wij dat hier doen. Een dagje van bezinning dus. En daar past het onderstaande plaatje bij, genomen in het kerkdorp Einighausen, bij Sittard. Daar staat de tijd nog even stil (en je mag er op klikken voor een groter beeldje).

20 Comments

  1. Dat vind ik echt tof dat je daaraan denkt, ik heb natuurlijk vaak en veel mensen gekend die dakloos zijn. Toch zijn er mensen die moet je op gaan zoeken. Ik ben een tijd veldwerkster geweest voor onderzoek in de drugsscene en toen gingen we ook mensen opzoeken, onder viaducten, in bosjes. Dat zijn de zogenaamde zorgmijders en dat is echt goed dat er hulpverleners naartoe gaan. Zij weigeren naar een opvang te gaan, zelfs met de ze kou en we kijken hoe het gaat en/of iemand toch hulp nodig heeft..

  2. Jan

    Het plaatje is inderdaad prachtig . Bij jullie is nog sneeuw gevallen ,wij zitten hier echt nog helemaal in het groen . Ook wat vorst aangaat was het hier veel minder koud. Maar toch nog veel geschaatst. Gr. Jan

  3. Net Luxemburg, heuvels en elektriciteitsdraden op de achtergrond. Daar genieten wij ook altijd erg van. Niet tobben, dat helpt niemand. Dat vertel ik me zelf ook ettelijke keren per dag.

  4. We zitten veel te veel gevangen in ons hoofd en bijbehorende tobberijen. Als je idd je ogen opent en om je heen kijkt, kan de wereld er ook heel anders uit zien. Ik vind het in elk geval een adembenemend mooi plaatje!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.