Islamitische Stoelendans
Islamitische Stoelendans

Islamitische Stoelendans

Wat een zauweer was het gisteren. Als er iets is dat me verveelt is het een hele dag regen. Gelukkig waren we een stukje van de dag even onder de pannen. Een tochtje naar Peer met als doel onze zoektocht naar een makkelijke stoel voor mij. Niet dat we die gevonden hebben, maar we waren er even uit. Volgens mij wordt het niets met al die stoelen. Te groot, te duur, een verkeerde voet, het zit niet lekker, mijn vrouw vind hem niet mooi en ga zo maar door. Mijn bureaustoel op het werk zit nog het beste, maar die mag ik niet in de kamer zetten. Ik denk dat ik toch maar de stoel van enkele weken geleden ga halen, als ze hem nog hebben bij de Kwantum. Lekker zitten en niet te duur. Onderstaand ziet u de kleuren die op deze site gebruikt zijn. De Islamitische versmelting bestaat voornamelijk uit blauwe kleuren. Je komt ze heel veel tegen in tegel- en mozaeek-werken in de Arabische landen aan de Middellandse zee. Hieronder zie je alle gebruikte kleuren

Doel Kleur Hex Code
Tekstkleur #A8D8EA
Achtergrondkleur #2C2C6E
Linkkleur #436FB4
Hoverkleur #00B8B4
Opacykleur #EAE5F2
Comment kleur 1 #253C7E
Comment kleur 2 #153E7E

21 Comments

 1. die kleuren pas mooi in het felle zonlicht van mediterrane landen. In ons licht moet je ermee oppassen.
  Ik heb bij een pigmentfabriek gewerkt, Ten Horn, is nu Ciba Geigy. We exporteerden verven voor o.a. levensmiddelverpakkingen over de hele wereld. Wat mij toen opviel was de strenge code in de oostbloklanden, gebaseerd op de hoogontwikkelde levensmiddeltechnologie in de DDR. Het pruisisch blauw van het Blueband lintje was daar verboden. Naar Engeland kon je van alles sturen. Die hadden practisch geen normering. Denk aan hun gifgroene erwtjes en kakelbonte gebakjes.
  Gelukkig voor hun hebben we nu de regels van de EU.

 2. ik moet eigenlijk ook nog steeds op stoelenjacht, maar het komt er maar niet van.
  Als ik de kleuren zo bij elkaar zie kan ik me de mozaekjes wel voor de geest halen. Mooie combinaties in elk geval laat je die turkoise ook nog terugkomen? die vind ik het mooist

 3. Dank je voor de uitleg van de Islamistische versmelting. Hier is het ook nat en triest, maar ik blijf vrolijk ook op de deze blue monday!
  Sterkte met het vinden van een stoel!
  groetjes,
  Elmar

 4. Ik vind blauw (en de diverse gradiaties daarvan) best wel mooi. Ook lekker rustig om te bekijken.
  Vandaag is het weer duidelijk niet veel beter dan gisteren. Hier blijft het maar regenen geloof ik.
  En hopelijk vind je gauw een comfortabele stoel voor een comfortabel prijsje.

 5. Ik vond je vorige kleuren en lay-out prima.
  Mmijn oordeel over deze schort ik nog op tot het moment dat ik er een beetje aan gewend ben. Trouwens, voor een aardige stoel kun je ook terecht bij jou om de hoek, bij Ikea. Veel aanbod en ook nog geen prijs.

 6. De kleuren die je nu gebruikt bevallen me wel… Zelfs het standaard lettertype van Atahualpa vind ik hier beter tot zijn recht komen dan zwart op witte achtergrond. (Ben zelf aan het klooien met een grotere line-height, want vind dat in de aanpassing die ik probeer te maken er te weinig ‘ademruimte’ is.)

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.