Montezuma

Voor degene die er nog moeite mee hebben, het is dinsdag. De dag na Montezuma. Ik was de nieuwe lay-out na een paar uur al moe. Mijn vliegmaatje zei dat het niet Me! was. Gewoon te zoet, zei hij die zijn pols brak in de sneeuw met snowboarden. Dus werd het Montezuma, Atahualpa in optima forma. Maar dat even terzijde. Vandaag ga ik mijn baas eens voorstellen om overal in de vergaderruimtes stehtische te gaan zetten. Dat zou het bedrijf volgens een onzinnig onderzoek heel veel kostbare manuren sparen. Wat volgens mij ook heel wat manuren zou sparen is als iedereen eens op tijd bij een vergadering aanwezig is. Kunnen we minstens een keer in de week wat eerder naar huis. Want zeg nou zelf, 8 uur of meer aan een stuk door geconcentreerd bezig zijn met werken kan toch niet goed zijn.

If flying is so safe, why do they call the airport, terminal?

20 Comments

 1. Ik snap nooit waarom er altijd weer mensen zijn die te laat komen

 2. gelukkig heb ik miet vaak vergadering,
  ik zou er gek van worden

 3. precies wat Belinda zegt, vergaderen om het vergaderen..zo moe wordt je daarvan..sommige mensen kunnen niet zonder geloof ik

 4. Een vergadering leiden is een kunst, effient vergaderen is er meestal niet bij!
  Deze kleuren zijn stukken beter, de reacties zijn weer goed te lezen.
  groetjes,
  Elmar

 5. stehtische, stehtische, man wat heb ik zitten malen met wat je daar mee bedoelde. Toch soms niet zo handig zo’n kleine laptop. Kwam er pas achter toen ik de foto zag 😉
  Om je slot statement moet ik erg lachen, leuk gevonden en bevestigd je in je afkeer van vliegen natuurlijk 😉

 6. Vergaderen … dat is nou typisch iets wat ik niet mis sinds ik niet meer werk.

 7. Zoal;s Terrebel al sachreef: staande vergaderen. Maar dan niet in het cafe natuurlijk. Voorkomen moet worden dat het borrelpraat wordt in plaats van vergaderen. En oeverloos gezwam natuurlijk, maar dat ondervang je dus ook door staande te vergaderen. Het gebeurd dan effectiever en sneller.

 8. Dat hele vergaderen is zinloos. Vaak wordt er vergaderd om het vergaderen en komen er weinig structureels uit.

 9. Banken en beleggers hebben ook altijd veel vergaderingen gehad 😀

 10. Ik denk dat het binnenkort weer gewoon wit is hier 🙂

 11. Dit blauw is wel iets zachter en vriendelijker

 12. Minder vergaderen is de enige oplossing voor het probleem.

 13. Tja waar heb je die befaamde ‘kwartiertjes’ niet? Vergaderen, als het efficient kan vind ik het goed maar anders….

 14. Oeff, vergaderen, niet mijn hobby.
  Deze kleuren zijn veel rustiger, doet me goed aan de vermoeide ogen.
  Succes vandaag.

 15. Weetje wat nog een ergenis is, vele vergaderingen beginnen niet op tijd omdat iedereen zit te kletsen over ditjes en datjes, of ze gaan alles uitvoerig herhalen van de vorige vergadering… jakkes.

 16. @Rob en wie het weten wil! volgens van Dale is het een Brabants kwartiertje en wordt de mogelijkheid geopperd dat het in andere regio’s ook gebruikt wordt:

  “Als iets in Brabant eigenlijk om acht uur moet beginnen, begint het steevast iets later. En er is dan altijd wel iemand die ‘Brabants ketierke’ (Brabants kwartiertje) roept, om daarmee aan te geven dat het gebruikelijk is om in Brabant later te beginnen. Voor de laatkomers is het ook een gemakkelijk excuus.”

  Alhoewel ik als geboren Brabander en geemporteerde Limburger, toch altijd een man van de klok ben geweest. Liever 10 minuten te vroeg dan 1 minuut te laat. Afspraak is afspraak. Of geldt hier 2 x negatief = positief?

 17. Als er eens wat minder vergaderingen zouden zijn, zou er meer werk verricht kunnen worden en het werk eerder klaar zijn. Is dat geen oplossing?

 18. Zeg, je verloochent jezelf toch niet? Want dat Limburgs kwartiertje houd je natuurlijk wel gewoon in ere, hoor!

 19. Ooit stelde ik in de deelraad voor om in plaats van nieuwe stoelen (a ruim 700 euro per stuk!) voor de raadsleden voortaan gewoon staande te vergaderen. Aan de bar van het naastgelegen cafe. Niet iedereen antwoordde met hoongelach…

Geef een reactie