Oosterhout
Oosterhout

Oosterhout

Gisteren hebben we een poging gewaagd om ons te verdiepen in virtuele desktops. Ofwel je PC op een andere plaats dan daar waar je zelf zit. VDI, Citrix, en ook Microsoft doen een duit in het zakje en wij moeten uitvinden welke nu het meeste waar voor zijn geld biedt. Ik ben er nog niet uit. Ik heb echter het idee dat er een addertje onder het gras schuilt. Bij de ene heb je een complete serverfarm nodig en de andere beloofd gouden bergen. Het bezoek aan het seminar in Oosterhout over deze materie moest dus uitkomst brengen. Helaas, ik ben nog even ver als van tevoren. Eerst zien, dan geloven is het motto. Ik ben benieuwd wie in een “feorwertyne niht” een demosite optuigt bij ons, en no cure no pay is het devies… Trouwens, wat doet de onderstaande bloem bij dit verhaal.

Een zaklamp is een bewaarplaats voor lege baterijen

20 Comments

 1. Volgens mijn man is er geen beste oplossing maar is de oplossing afhankelijk van het gebruik. Ze zijn allemaal duur en het is veel werk! Daarna zou het beheer minder moeten worden, zeker als je dan ook nog applicatie virtualisatie toepast. Een ander alternatief is ook nog Sun Ray met thin clients, dit om het je nog moeilijker te maken.;-)
  Hopelijk heb je hier iets aan mocht je nog iets willen weten mail me dan gerust even dan kan hij eventueel specifieker reageren. (Tussen twee haakjes mijn man is hoofdautomatisering op een groot raadgevend ingenieurs bureau.)
  groetjes,
  Elmar

 2. Mijn man zit soms hier thuis op zijn virtuele pc te werken. Ik snap er weinig van maar, ik zal hem eens vragen of hij nog zinnig advies heeft.
  Die bloem is prachtig!
  En wat die zaklamp betreft daar zou ik het mee eens zijn ware het niet dat wij inmiddels een oplaadbare zaklamp hebben ;-)!

 3. Mijn wederhelft werkt sinds enige tijd met Citrix, dat schijnt wel goed te bevallen.
  Wat voor je systeem je ook kiest: het staat en valt uiteindelijk met een goede instructie voor de gebruikers, een goed systeembeheer en een goede helpdesk.

  En wat die bloem daar doet …?
  Hij brengt mij in elk geval een beetje kleur en fleur op deze regenachtige dag. Hij kleurt ook nog eens erg mooi bij je huidige lay-out. Nu ik het een paar dagen onder ogen heb gemaakt, heb ik hem wel geentegreerd. Ik vind het mooi!
  Nu nog eens het eigen logo bij mijn naam zien te krijgen .. 😉

 4. Het lijkt mij niet echt praktisch eerlijk gezegd. Als je iets wil installeren (dat mag dan zeker niet bij jullie) dan moet je van je werkplek af… Ze blijven toch telkens wat verzinnen. Waarom niet gewoon ouderwets met servers werken? Die bloem staat er bij om het logje nog wat blommig te maken vermoed ik… 😉

 5. Persoonlijk vindt ik het makkelijker om de PC te gebruiken waar daadwerkelijk de bestanden op staan waar mee gewerkt gaat worden. Wil ik elders met die bestanden werken dan stuur ik die naar mezelf per e-mail of -als ze wat groter zijn- neem ik ze mee op een stickie. Wil ik een vriend helpen met computerproblemen dan ga ik er gewoon heen. Okee, noem mij maar ouderwets…De bloem heeft als functie om de wanhoop van het moeten kiezen tussen de verschillende systemen wat draaglijker te maken. Denk ik.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.