Nederigheid

De narigheid van meteen iets goed doen, is dat dan niemand weet hoe moeilijk het was

Sommige dagen zou je even willen parkeren en dan langzaam vergeten. Dat zijn van die dagen die je confronteren met een alom aanwezige waarheid die niemand wil zien. Die we graag uit de weg gaan en het liefst zo lang mogelijk willen uitstellen. Maar we kunnen er niet omheen, af en toe gaat er iemand dood. Vooral als de persoon waar het omgaat jong(er) is dan jezelf kruipt er een spinnetje over je rug, krijg je de kriebels, en ga je beseffen dat het jezelf of je naaste ook kan gebeuren.
Na de crematie gisteren was ik van slag af en kon ik de draad niet goed meer oppakken. Ik ben maar verder gegaan op de automatische piloot. De Chili Con Carne gisteravond gaf ook al geen opgelucht gevoel, maar deed me eerder denken aan een eerdere spreuk die ik deze week op mijn log had staan, Als je uien in je eten vindt, is er kans op harde wind…

18 Comments

 1. Ja dan komt het ineens heel dichtbij. Kippevel gevoel.
  Het raakt je, en dat is goed. Sterkte en neem je tijd.

 2. Ik vlieg met regelmaat vanaf Teuge een rondje om mijn landgoed heen. Heerlijk.

 3. snert de broek vol heeft ook met wind te maken.

 4. De dood is de grootste vijand van het leven.
  En we gaan het allemaal, uiteindelijk, maar ik heb er het liefste zo min mogelijk mee te maken.

  Sterkte er mee.

 5. dat zijn weer van die nare dingen waar we vaker mee te maken krijgen,
  veel sterkte

 6. Vaak zijn dingen moeilijker dan andere denken, dat maak ik steeds vaker mee.

 7. gelukkig dat wij mensen in staat zijn even op de autopiloot te gaan. Ik wens je veel sterkte.

 8. Tja dan wordt je weer even met de neus op de feiten gedrukt.
  sterkte

 9. Soms duurt een leven veel te kort! Sterkte!
  groetjes,
  Elmar

 10. ik heb lang moeten nadenken alvorens ik de foto van de cockpit bij je stukje kon plaatsen. Maar de automatische piloot bij dit soort gebeurtenissen is erg herkenbaar. Sterkte in elk geval met het verwerken.

 11. Dat zijn van die dingen die tijd kosten om ermee om te gaan.

 12. Ja, op zo’n moment word je toch weer even keihard met onze vergankelijkheid geconfronteerd. Ik heb een dergelijke ervaring ook al een paar maal gehad na het overlijden van goede vrienden van mijn eigen leeftijd. Op de een of andere manier raakte dat me toch meer, of in ieder geval anders, dan de dood van mijn vader …
  Stertke met de verwerking.

 13. Ja, 13 september vorig jaar had ik ook iemand die wegviel die bijna dertig jaar jonger was als mij. En nog een zeer naast persoon ook. Dat raakt je. Ik ben er nog niet overheen.

 14. Ik vind je nieuwe toevoeging van die spreuken heel mooi…

 15. Hier op het dorp is er plots iemand ernstig ziek, ook jonger dan ik, ik ben daar ook van uit mijn doen 🙁

 16. Ja dat doet je altijd beseffen dat het hele leven betrekkelijk is. Sterkte!

 17. Dat zijn de momenten waarop je gaat denken. Het ebt weer weg. Maar stil staan bij het moment is soms best wel even goed.

 18. Ja, dat zijn geen leuke dingen, en dat je dan even op de automatische piloot verder gaat is niet vreemd. Hoop dat je maag nu wel alles een beetje verwerkt heeft, of moeten we vandaag nog storm verwachten..??

Geef een reactie