De optocht in Gebrook

Even dreigde het weer roet in het eten te gooien voor de grote carnavalsoptocht in Gebrook, maar de weergoden waren ons gelukkig een keer gunstig gezind. Even na twee uur werd het droog en de optocht vertrekt traditioneel om 11 over 2. Ik vreesde al geen enkele foto te kunnen maken maar het viel dus mee. Het aantal grote wagens loopt ieder jaar terug, maar dat mag de pret niet drukken. De kleinere en en wat grotere groepen maken veel goed.

Uit het ruime aanbod aan foto’s heb ik er drie gekozen die voor mij dit carnaval weergeven. Het jongetje wat voor de fanfare uitloopt en dat heel serieus probeert te doen, onder begeleiding van een raadslid en waarschijnlijk de pa die voorop loopt bij de schutterij st. Martinus uit Vaesrade. De dame uit een groep die spontaan poseerde voor de foto en de bestuurders van de gerestaureerde militaire DAF, die m.i. heel tevreden een grote wagen trekken, alsof dat dagelijks werk is. En dan vergeet ik een ode te brengen aan al die andere die meelopen in de optocht om anderen een plezier te doen.e De Einzelganger bewaar ik voor later, dat is een verhaal apart. (alle foto’s zijn aanklikbaar voor een veel mooier exemplaar)

18 Comments

 1. Hallo ik heb op bovenstaande link nogal wat foto’s staan van de optocht uit hoensbroek carnaval 2009.
  Kijk er naar en gebruik ze maar.

  Guido Janssen
  .-= Guido Janssenes last blog ..DSC01113.JPG =-.

 2. Altijd leuk om foto’s te zien van deze fraai uitgedoste mensen! Hier kennen ze het niet. Maar op de opleiding (Tilburg) hoorde ik hele verhalen over kostuums enzo!

 3. vooral dat jongetje treft me.
  leuke foto,s

 4. Ik sla het altijd over.

 5. Mooie vrolijke foto’s op dat jongetje na dan! 😉
  Die twee in de leger Daf kijken elkaar wel heeeeeel verliefd aan, zou het carnaval weer tot iets moois geleid hebben? 😉
  groetjes,
  Elmar

 6. Een vrolijke boel daar! Leuke foto’s! Zelf ook verkleed gegaan?

 7. Het weer he, zo ontzettend belangrijk altijd.
  Het kan altijd erger, denk ik altijd maar, zolang het maar droog is ben ik tevreden.

 8. Gebrook, Alaaf! Schoeen foto’s!

 9. wat een heerlijke foto’s, ik heb niets met carnaval maar de foto’s zijn leuk en dat jongetje heb je bijzonder getroffen

 10. Ze hebben er weer werk van gemaakt.

 11. Kosten noch moeite worden gespaard. Het ziet er prachtig uit. Niets mis met deze traditie, die moet gewoon in ere gehouden worden

 12. leuk hoor zo’n optocht, best gezellig, doet me denken aan het zomercarnaval hier bij mij in de stad

 13. De mensen hebben in ieder geval een berg plezier. Leuke foto’s

 14. ’t Ziet er in elk geval vrolijk uit. Mooie foto’s!

 15. Wat een kleurrijke bende daar in Gebroek! Dat kleine mannetje oogt niet echt blij maar dat is waarschijnlijk omdat hij dat zware bord moet dragen. 😉

 16. Gelukkig werkt het weer soms ook wel eens mee

 17. Gelukkig maar dat de regen ophield, en dat het festijn in volle glorie door kon gaan.
  Mooie foto’s!

 18. Ik heb ook net zo’n verhaal, maar dan over Sjummert. Maar daar kom ik dan morgen mee.

Geef een reactie