De optocht in Gebrook
De optocht in Gebrook

De optocht in Gebrook

Even dreigde het weer roet in het eten te gooien voor de grote carnavalsoptocht in Gebrook, maar de weergoden waren ons gelukkig een keer gunstig gezind. Even na twee uur werd het droog en de optocht vertrekt traditioneel om 11 over 2. Ik vreesde al geen enkele foto te kunnen maken maar het viel dus mee. Het aantal grote wagens loopt ieder jaar terug, maar dat mag de pret niet drukken. De kleinere en en wat grotere groepen maken veel goed.

Uit het ruime aanbod aan foto’s heb ik er drie gekozen die voor mij dit carnaval weergeven. Het jongetje wat voor de fanfare uitloopt en dat heel serieus probeert te doen, onder begeleiding van een raadslid en waarschijnlijk de pa die voorop loopt bij de schutterij st. Martinus uit Vaesrade. De dame uit een groep die spontaan poseerde voor de foto en de bestuurders van de gerestaureerde militaire DAF, die m.i. heel tevreden een grote wagen trekken, alsof dat dagelijks werk is. En dan vergeet ik een ode te brengen aan al die andere die meelopen in de optocht om anderen een plezier te doen.e De Einzelganger bewaar ik voor later, dat is een verhaal apart. (alle foto’s zijn aanklikbaar voor een veel mooier exemplaar)

18 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.