Gekleurde Belgen
Gekleurde Belgen

Gekleurde Belgen

Mijn grootmoeder zei altijd: “Overspel is een spel waarbij geen winnaars zijn”. Waarop mijn grootvader zei: “Deelnemen is belangrijker dan winnen”.

Degenen die denken dat ik zelf alle uitspraken verzin die hierboven staan moet ik teleurstellen. De bovenste uitspraak in van een mijner collega’s, een Belg van Italiaanse afkomst.
De afgelopen weken heeft u deze site enige malen van kleur zien verschieten. Ook gisteravond trok nog een laatste waas over deze site. Een uit de klauwen gelopen metamorfose die tot nu toe niet mijn goedkeuring had. En als je ten einde raad toch de goede kleuren kunt vinden moet je dat even kwijt, en geef je de oplossing weer hoe ik aan de kleuren ben gekomen die me wel bevallen. Normaliter strooi ik hier niet met tooltjes of linkjes, maar deze twee wil ik u niet onthouden:

ColorPic
Een prachtig tooltje waarmee u kleuren kunt selecteren en vastleggen. Een mooie site, klik klik en u heeft de kleuren die u bevallen vastgelegd.

Color Scheme Designer
Online bijpassende of net tegenovergestelde kleuren bepalen, warme of koude kleuren, op een voorbeeldsite te zien. Een ware uitvinding waar ik nu diverse kleuren uithaal en een blijvende link op mijn pagina wordt. De bedenker hiervan is geniaal…

19 Comments

 1. De huidige (2009-03-12 15:01:23.431) ervaring:
  – Berichtachtergrond en textkleur prima.
  – Links in rechter kolom te opvallend en bij aanwijzen vrijwel onleesbaar. Wat dat betreft is de linkerkolom een stuk beter.
  – Achtergrondkleur ‘Uitspraken’ en ‘reacties’ te donker ten opzichte van de zwarte textkleur. Bij een dergelijke donkere achtergrondkleur is het beter om witte of lichtgrijze letters te nemen.

 2. Vrijwel iedere dag weet je me weer te verrassen met een nieuwe kleurenschema op je blog. Het betreft hier duidelijk een groeimodel. 🙂
  Vooral je tweede tip van vandaag is de moeite waard. Dank daarvoor.

 3. Belgen hebben vaak prachtige uitspraken, waar je soms 2 keer over moet nadenken als nederlander zijnde.

  Die color scheme designer is zeker een handige tool.
  Prima tip Me! Bedankt hiervoor.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.