Inkeerders…

verzint eer ge begint (voor taalpuristen)

Het woord was me tot op gisteren volkomen onbekend. Maar het gaat over mensen die een geheime rekening in het buitenland hebben. Ofwel hun zwart geld ergens geparkeerd hebben waar de Nederlandse fiscale opsporingsdienst er niet aan kan. Tot voor kort dan, en mede door de energiecrisis zal het die mensen wel enigszins warm onder de voeten geworden zijn. Want hoe zou je het moeten verkopen dat je ergens miljoenen hebt staan terwijl de belastingdienst er niets vanaf weet. Slordig toch. Ik heb er geen moeite mee dat deze inkeerders een forse aderlating moeten doen om hun zwart geld, wit te wassen. Mijn centen passen nog wel in een winkelwagentje. Vergelijk het maar, die gasten rijden in een Rolls, en ik heb voor een muntje een karretje… Ik vraag me alleen af wat er zou gebeuren als je zo over straat zou lopen. Volgens mij denkt iedereen dat het nep is.

23 Comments

 1. het hangt er maar vanaf waar je een monopolie op hebt…soms is de belastingdienst mij sympathiek!

 2. Ik heb het allemaal in goud zitten. Diep begraven, overal door Europa heen.

 3. Ik zou er toch een klein pakketje uit zien te halen 😉

 4. ALs je zo rondloopt denken ze inderdaad dat het nep is.
  Daarom vind ik gepandserde geldwagens ook onzin.

  Ik vind inkeerders ook een raar woord, maar het levert wel geld op.

 5. Hahahaaha, grappige gedachtekronkels heb jij zo af en toe 🙂

 6. Probeer het uit, zou ik zeggen. Een leuk logje wordt het zeker.

 7. nou ik heb niet zo,n rekening
  valt dus weer mee………….

 8. Mensen die klagen omdat ze zulke hoge bedragen aan de belastingdienst moeten afdragen, houden netto over het algemeen aanzienlijk meer over dan ik …

 9. Ik zie je al lopen Me!
  Je zou vast veel bekijks hebben, maar ik denk dat mensen toch snel op zoek gaan naar de camara’s van Bananasplit. 🙂
  groetjes,
  Elmar

 10. Als je met zo,n winkelkarretje over straat loopt denken mensen dat je gestoord bent en loop je bovendien het risico dat je wordt opgepakt.

 11. nou ik zou dat risico maar niet lopen want er zullen zeker ook mensen zijn die hopen dat het echt is een forse graai in je karretje doen … en je wilt toch meer over houden dan slechts een muntje? 🙂

  {-?-}

 12. Nou, zo te zien zijn de meningen hier 50/50. De ene helft heeft iets tegen de belastingdienst en de andere helft tegen de ontduikers. Blij dat ik geen geld op een geheime rekening of zelfs maar bankbiljetten in een karretje heb. Hoef ik me tenminste niet af te vragen aan wiens kant het gelijk ligt.;-)

 13. Er zijn er vast die je willen helpen duwen 😉

 14. haha, ik denk dat je met deze wind wel even voor het nodige spectakel zult zorgen en op het SBS 6 kanaal zal komen 😉

 15. Ik denk dat het best mogelijk is als hardwerkende burger spaargeld op een buitenlandse rekening te hebben. Maar in Nederland word alles liefst tien keer belast.

 16. Over rijk gesproken, als je 3,5 miljoen aan belasting moet betalen, dan heb je toch wel heel wat vermogen…

 17. als ik mijn “kapitaal” in zo’n winkelwagentje zou doen, zou het door de gaten vallen. 🙁
  ben al lang blij dat ik iets heb op een nederlandse rekening.
  Laat die inkeerders maar flink betalen ja. Wij moeten dat tenslotte ook. Tis nou eenmaal een feit dat hoe meer je hebt des te meer je moet afdragen.

 18. Nou die van de belastingdienst dat zijn toch ook echte roofridders! Neem nou successierecht (belasting op erfenissen) Dat is toch pure diefstal. Veel erger nog dan iemand die zijn zuur verdiende centjes op een buitenlandse bankrekening heeft staan. Dat geld kan best met hard werken verdiend zijn en er kan op dat moment best belasting over betaald zijn. Het is niet altijd zwart/wit.

 19. Denk dat je nog veel meer vrienden gaat krijgen.

 20. Je wekt op zijn minst de indruk dat je zo de show wilt stelen….

Geef een reactie