Inkeerders…
Inkeerders…

Inkeerders…

verzint eer ge begint (voor taalpuristen)

Het woord was me tot op gisteren volkomen onbekend. Maar het gaat over mensen die een geheime rekening in het buitenland hebben. Ofwel hun zwart geld ergens geparkeerd hebben waar de Nederlandse fiscale opsporingsdienst er niet aan kan. Tot voor kort dan, en mede door de energiecrisis zal het die mensen wel enigszins warm onder de voeten geworden zijn. Want hoe zou je het moeten verkopen dat je ergens miljoenen hebt staan terwijl de belastingdienst er niets vanaf weet. Slordig toch. Ik heb er geen moeite mee dat deze inkeerders een forse aderlating moeten doen om hun zwart geld, wit te wassen. Mijn centen passen nog wel in een winkelwagentje. Vergelijk het maar, die gasten rijden in een Rolls, en ik heb voor een muntje een karretje… Ik vraag me alleen af wat er zou gebeuren als je zo over straat zou lopen. Volgens mij denkt iedereen dat het nep is.

23 Comments

 1. lia

  nou ik zou dat risico maar niet lopen want er zullen zeker ook mensen zijn die hopen dat het echt is een forse graai in je karretje doen … en je wilt toch meer over houden dan slechts een muntje? 🙂

  {-?-}

 2. Nou, zo te zien zijn de meningen hier 50/50. De ene helft heeft iets tegen de belastingdienst en de andere helft tegen de ontduikers. Blij dat ik geen geld op een geheime rekening of zelfs maar bankbiljetten in een karretje heb. Hoef ik me tenminste niet af te vragen aan wiens kant het gelijk ligt.;-)

 3. als ik mijn “kapitaal” in zo’n winkelwagentje zou doen, zou het door de gaten vallen. 🙁
  ben al lang blij dat ik iets heb op een nederlandse rekening.
  Laat die inkeerders maar flink betalen ja. Wij moeten dat tenslotte ook. Tis nou eenmaal een feit dat hoe meer je hebt des te meer je moet afdragen.

 4. Nou die van de belastingdienst dat zijn toch ook echte roofridders! Neem nou successierecht (belasting op erfenissen) Dat is toch pure diefstal. Veel erger nog dan iemand die zijn zuur verdiende centjes op een buitenlandse bankrekening heeft staan. Dat geld kan best met hard werken verdiend zijn en er kan op dat moment best belasting over betaald zijn. Het is niet altijd zwart/wit.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.