Hommerterweg in Hoensbroek
Hommerterweg in Hoensbroek

Hommerterweg in Hoensbroek

De Hommerterweg, later overgaand in de Hommerter allee was in mijn visie vroeger een hele voorname straat. Heel breed voor die tijd en met prachtige woningen voor de elite uit Hoensbroek. Voor zover mij bekend een mooie bomenrijke laan met aan weerszijden huizen en een verspreide winkel. De bovenste foto is genomen ter hoogte van de Korteweg. Als ik er nu nog eens nuchter naar kijk was dat dus echt niet zo’n voorname straat, maar wat wil je als je zelf in de eerste flat van Hoensbroek bent opgegroeid (en die staat nog steeds).

Ik heb er twee moderne foto’s van, de bovenste van twee jaar terug en deze van nu. Alle bomen zijn vakkundig gekapt in de verte ziet u links hetzelfde gele huis als op deze foto. Toch is niet iedereen het eens met de kap van de bomen. Eigenlijk alleen de enkeling die er echt last van had is natuurlijk blij. Op sommige plaatsen stonden de bomen tot tegen de huizen aan.e Maar wat blijkt, er stonden vroeger ook geen bomen op de kouvender straat, die zijn pas veel later aangepland. De geplaatste bomen waren gewoon een verkeerde keuze. Alleen een nadeel, de groenste stad van Nederland wordt je natuurlijk nooit als je alle bomen kapt. De onderste foto is gemaakt vanaf de Akerstraat, precies angerserom dus. De winkel links was een huidhoudzaak waar ze ook speelgoed verkochten. En 50 jaar terug kwam ik daar nog weleens als ik heel lief was geweest…

17 reacties

  1. boomwortels doen niks met je huis. ze groeien er gewoon langs. Maar bomen,daar groeien bladeren aan en die vallen op je auto en er zitten vogels in, en die poepen op de stoep, foei, haal een bijl en hak ze om!
    Ik heb eens voor een groep Britten uit mijnstreek Wales een excursie georganiseerd naar de Oude en Nieuwe Mijnstreek. Ze konden niet geloven dat in die mooie groene buurten arbeiders woonden. Staatsmijnen had niet alleen mooie arbeidershuizen gebouwd, maar de buurten ook weelderig beplant. Das war einmal…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.