Spam of ham, I hate it….

Sinds enkele dagen wordt mijn site bestookt met spam, en als ik een ding haat dan is het wel ongewenste reclame maken voor medische en andere artikelen die ik zelf niet eens gebruik. Maar op de een of andere manier zijn ze toch langs Akismet, mijn spamfilter, heen gekomen. De badjes hebben schijnbaar iets gevonden waardoor ze heel specifiek op een log kunnen spammen. Ik heb van het betreffende (oude) artikel de reactiemogelijkheid maar uitgezet en zal moeten afwachten wat er verder nog doorheen komt.e Om mijn trouwe reageerders te sparen heb ik een methode aanstaan die kijkt of er reeds een goedgekeurde reactie is, en als dat zo is wordt het onmiddellijk gepubliceerd. Nieuwe bezoekers kunnen ook reageren, maar belanden in de workflow, die moet ik dus eerst even goedkeuren. Dus voor vaste reageerders wijzigt er niets, nog geen Captchas of moeilijke woorden, dat doe ik pas als allerlaatste want ik haat die dingen net als spam. Het kan nog even fout gaan, maar dat zien we dan wel. En als ik weer meer dan 3000 spamreacties krijg dan …grrrr. Dus als u me mist, ik ben als een speurhond achter de spammers aan (en vanavond uit eten).

24 Comments

 1. Naar het lijkt het probate middel om het door jou ondervonden probleem op te lossen. Zo te zien is er echt over nagedacht. En met die rust in je lijf en die wetenschap in je hoofd, moet het eten buiten de deur jou goed gesmaakt hebben….

 2. Pak ze, Frank!

  Goed dat je probeert te voorkomen dat het middels erger is dan de kwaal.

 3. Jij weet er wel raad mee, met al die ongewenste bezoekers!
  Laat je etentje er niet minder om smaken.

 4. broodje “spam speciaal met uitjes” gegeten zeker??

 5. dat is altijd vervelden, het is goed dat ze die figuren goed aanpakken! Ik heb goddank nog geen last gehad van spammers maar het lijkt wel of er meer door de mail heen komen 🙁
  Sterkte in elk geval!

 6. Gelukkig blijf ik er al lang van verschoond, spammers… afkloppen dus even…

 7. Heel vervelend die spammers, hopelijk kan je ze buiten de deur houden. En gewoon lekker van je etentje genieten!

 8. Zo, dat is een goed uitgerust Zwitsers mes in de aanslag daar.

 9. Zo werk ik al eeuwen. De mogelijkheid maar een link te plaatsen werkt ook goed, en ik heb een htaccess modificatie waardoor alleen mensen die ergens vandaan komen kunnen reageren(spambots komen nergens vandaan namelijk). Je raad het al… geen spam. alleen van die zielige makelaartjes die hun buro proberen te spammen, maar die pakt akismet

 10. Altijd al een voorkeurbehandeling willen hebben

 11. Daar word je niet echt vrolijk van. Hopelijk lukt het om de ellende met deze bezoekersvriendelijke manier van werken buiten de deur te houden.

 12. dat is nou het fijne als je alles simpel houdt, ik heb nooit last van spam.
  mijn grootste last komt van kennissen die filmpjes sturen met van die patserige amerikaanse landschapsfoto’s met zalvende teksten.
  En natuurlijk van viruswaarschuwingen, die op zich een virus zjin.

 13. Stel HansWorsten 🙁
  Bij een vorige weblog van mij liep het zelfs zo uit de hand dat ik eruit geknald werd.
  Kon ik handmatig een stuk of 1000 spamberichten gaan verwijderen.
  Ondertussen kon ik een piemel van 800 meter hebben, een erectie tot aan de maan, 100.000 pleureau bij een of andere Bingo gewonnen hebben en de rest ben ik maar vergeten.

 14. Mateloos irritant die spam!
  Dus grijp ze in de kladden en deel ze in vieren! 😉
  Veel plezier vanavond!
  groetjes,
  Elmar

 15. Ik lees mijn spam nooit. De bak op de server kijk ik pas in al ik emails mis.

 16. Erg vervelend, die spam.
  Ik gebruik pivot, en die houdt alles tegen.
  Gelukkig maar.

 17. Eet smakelijk en verslik je je niet in de spam;-)

 18. ja gek wordt je er van .
  hopelijk werkt het nu en ben je ze kwijt…………

 19. tja ik heb hetzelfde probleem al een tijdje, ook dat ze zomaar registreren is super irritant..maar nu heb ik deze plugin, je zal hem ook wel hebben,wp spam free
  http://wordpress.org/extend/plugins/wp-spamfree/

 20. Er moet dringend Europese, of liever nog mondiale, wetgeving komen om die spammers flink aan te pakken. Het zijn misdadigers.

 21. Wat ben ik dan toch blij met Linux. Als ik jouw systeem had denk ik dat ik deze hobby aan de wilgen zou hangen

 22. Ik word haast nieuwsgierig naar spam… ;-D

 23. Vreselijk al die ongewenste mail

Geef een reactie