Een stedentrip – door Frank
Een stedentrip – door Frank

Een stedentrip – door Frank

Mijn voorjaarsvakantie is alweer voorbij. Ik ben een paar dagen op “stedentrip” geweest. We hebben gekeken naar London, Berlijn, Barcelona,e maar het is Delft geworden. Voor die eerste drie steden moest ik toch iets dieper in de beurs tasten, iets te diep. In Delft was ik als toerist ook nog nooit geweest, dus… In Delft moest ik onlangs een aantal keren voor een cursus zijn. Toen heb ik me voorgenomen om hier van de zomer terug te komen. Het is iets eerder geworden dan de zomer, maar we hadden toch een dag mooi weer. Ik had via bookings.com een hotel met goede referenties gevonden in het centrum van Delft, met alle bezienswaardigheden op loopafstand. Delft is een mooie stad. We hebben diverse kerken en museums bezocht. ALs je er van houd, dan is het legermuseum een aanrader. Ze geven een mooi beeld van legers door de eeuwen heen, van de romeinen tot nu zeg maar. Ze hebben een unieke verzameling antieke pistolen en geweren, waarvan er een groot aantal ware kunstwerken zijn. Je moet daarbij even vergeten waar ze eigenlijk voor bedoeld zijn.

Het tweede zeer interessante museum is het Prinsenhof. Dit is de plaats waar Willem van Oranje gewoond heeft en waar hij ook vermoord is. Ze hebben er een mooie collectie schilderijen van de oude meesters. Tijdens dit bezoek aan het Prinsenhof heb ik meer geleerd over de tachtigjarige oorlog dan vroeger op school. In onze tijd was het vooral belangrijk dat je de jaartallen uit je hoofd kon opzeggen met de gebeurtenis erbij. Van die jaartallen ben ik de meeste allang weer vergeten. Wat ik nog wel weet is hoelang de tachtigjarige oorlog duurde.

De plaatselijke horeca die we bezocht hebben, blonken allemaal uit in kwaliteit en vriendelijkheid van de bediening. Mijn volgende stedentrip zal waarschijnlijk toch eens Maastricht zijn. Ik heb er gewoond, en ik woon er nu nog maar 4 kilometer vandaan. Ik heb een aantal uitgewerkte wandelingen als Worddocument ergens op mijn harde schijf staan. Maar op een of andere manier wordt onze eigen stad en of omgeving steeds overgeslagen. Terwijl het hier het hele jaar door wemelt van de toeristen. Die komen niet alleen voor de Mcdonalds lijkt me.

Hieronder een collage met foto’s die ik in Delft gemaakt heb. De collage is gemaakt met Picasa 3. De foto’s in de collage kun je afzonderlijk bekijken op mijn eigen site IkFotograag

16 Comments

  1. Ah Delft, een mooie kleine overzichtelijke stad. Mooie foto’s.
    Maastricht moet je eens op een zondagochtend bekijken. Je hebt de oude kronkelstraatjes voor jou alleen en’s ochtends heb je het mooiste fotolicht.

  2. Gek dat je Maastricht nog niet echt gefotografeerd hebt! Daar is alleszins wel voldoende te zien. Maar zelf ga ik ook liever naar een ander plaatsje. Dat geeft net wat meer motivatie vind ik.
    Delft ziet er alleszins leuk uit. Ik heb je foto’s even in het groot bekeken. Er zitten leuke tussen. Het was er wel heel rustig!! Was het paasmaandag of zo?

  3. Geschiedenis leer je niet zo goed in een klaslokaal. Je moet ervoor op stap gaan. De meeste toeristen die Maastricht bezoeken komen voor de McJoint,s koffiehuizen en de biertenten van Alfred Heineken.Helaas niet voor het Bonnefantenmuseum.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.