De Fabriek – door Frank (van IkFotograag.nl)
De Fabriek – door Frank (van IkFotograag.nl)

De Fabriek – door Frank (van IkFotograag.nl)

Sinds kort heb ik weer een fiets. Met mooi weer ideaal om de buurt eens wat verder te verkennen dan wat je met wandelen kunt doen. Zo heb ik genietend van het mooie weer vorige week op een vrije feestdag de nodige kilometers afgelegd. Het moet voor mij wel mooi weer zijn dus. Zo gezegd kwam ik vorige week, via de toeristische route van Meerssen naar Valkenburg, langs een betonnen ruene. Ik was er al eens vaker langs gekomen en had al eens gehoord dat dit nog uit de oorlog stamde. De Duitsers zouden hier V2’s gebouwd hebben. Tenminste dat wordt soms nog wel eens door de lokale bevolking verteld. De waarheid is iets minder spectaculair, lees de tekst maar die op het informatiebord stond. Het informatiebord bij het monument is er, voor zover ik weet, nog niet zo lang geleden bijgeplaatst.

Onderstaande foto’s heb ik daar gemaakt. Omdat ik wil beginnen met ook af en toe iets in zwart/wit te doen heb ik de kleurenfoto’s met behulp van Picasa omgezet naar zwart/wit. Picasa kan de RAW files van de (nog steeds in bruikleen) Minolta 7D gewoon inlezen. Vanuit de tab “basisbewerking” eerst wat bijgesneden, vervolgens met de tab Afstellen het “licht donker” wat bijgewerkt, daarna in de tab “effecten” de knop gefilterd Zwart/wit gebruikt en als filter blauw gekozen. Daardoor overheerst het groen van de bomen en struiken wat minder. Ik denk dat ik iets meer ruene-sfeer zou kunnen creeeren als ik nog eens terug ga, als het een beetje mistig is. Zon met een ruene past wat minder bij elkaar.

15 reacties

    1. Op zich bevalt hij goed, er is alleen een vervelend defect aan, de scherptedieptecontroleknop werkt niet meer, maar ik moet hem weer teruggeven (hij is immers in bruikleen). De camera is voor mij wel aanleiding om binnenkort een Sony Alpha aan te schaffen ( op of even na Sint Salaris).

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.