De tuinen van Appeltern

Gisteren waren we niet op de braderie van Gebrook dus. Voor de drukte begon zaten we al in de auto op weg naar Appeltern om daar de tuinen te bezoeken. Het was inmiddels alweer wat jaren geleden dat we daar waren en we willen af en toe wel eens weten wat er allemaal voor nieuws is op tuingebied. En dan zijn voorbeeldtuinen een prima oplossing. Voor ons is het meer een bevestiging van wat we al jaren willen, maar ook dat is een goede reden om af en toe eens eropuit te gaan. De foto’s tonen een kleine impressie van wat we gezien hebben. De foto van Gisteren is een jaar of twee geleden gemaakt en is een japans tuinshuisje. Niet hetgeen onze voorkeur heeft, want dat staat hieronder. En wat gebeurd er halverwege het bezoek, net op het verste punt van het park. Shit, hell and disaster, de batterij van de camera leeg, en de reserve batterij in de auto… Twee kilometer heen en twee kilometer weer terug lopen voor zo’n klein onderdeel omdat ik voor het gewicht de fototas maar in de auto had gelaten. Antoinette was, heel verstandig, lekker in het zonnetje blijven zitten. Want dat was wel prettig, de hele dag mooi weer. Van die dagen mogen er meer in een jaar zitten. U mag klikken op de foto’s, ze worden dan heeeeeel groot’.

19 Comments

 1. Lekker: koffiemelk…. en op mijn blog kan je kffie krijgen.

 2. Of de foto’s nu van een paar jaar eerder zijn of niet, ze zijn mooi…!!
  Bofferd, hier bijna geen zon gisteren.

 3. Ik dacht het al; dat tuinhuisje vind ik erg mooi. Ik heb er een paar jaar geleden ook even in gezeten. Mijn tuin is er niet groot genoeg voor.

 4. Groeien die bloemen nu in die melkpakjes?
  Goed voor de lijn hoor zo’n paar kilometer extra wandelen 😉

 5. Dat is een onderdeel van de wet van Murphy! De accu van de camera is altijd leeg op het verste punt. Altijd meenemen dus, al laat je de fototas in de auto.

 6. Voorbeeldtuinen vind ik altijd wel erg leuk om te bekijken. Als je nog een beetje de pas er in had, was het gelijk goed voor je lichaam

 7. Ja ja ja, Appeltern is mooi. Wij waren er in de meivakantie, maar het was zo groot en zo veel, ik heb wel wat gefotografeerd, maar het valt in het niet bij wat er in mijn hoofd zit. Ik heb toen voorrang gegeven aan de Betuwe. En ik heb Appeltern met een tevreden gevoel verlaten, want ik was na het zien van alles best tevreden met mijn eigen tuin.

 8. Om dat soort problemen te voorkomen, heb ik er een gewoonte van gemaakt om de reserve-batterijen van mijn camera altijd in mijn broekzak te hebben. Bijkomende voordeel is dat er geen sprake is van krachtsverlies bij koud weer.

 9. dat zijn weer mooie foto,s
  ik ben er nooit geweest maar ziet er goed uit.

  jammer van je batterij,…………..

 10. Ja dan baal je wel even, dus deze zijn nu extra mooi geworden, door al die moeite! Die bloemen in melkpakken snap ik niet helemaal..

 11. Wij zijn vorig jaar ook naar de tuinen van Appeltern geweest, een echte aanrader voor een leuke dag uit. En inderdaad ff heen en weer naar de parkeerplaats is een heeeeel eind lopen.

  Fijne dag nog

 12. Oh dat was niet zo’n slimme actie om de extra batterij te vergeten. Zoiets zou ik ook nog meemaken. Heb het al eens gehad met mijn geheugenkaartje…

 13. Mooi die tuinen!
  Originele vaasjes!
  groetjes en een fijn weekend!
  Elmar

 14. Ben vorig jaar ook in Appeltern geweest.
  Het was er leuk en vooral heel mooi.
  Veel ideeen opgedaan, maar mijn tuin is gewoon veeeeeeeels te klein 🙂

 15. Bij ria (http://riavanfelius.nl/) zag ik dat je aan het lijnen bent, dus die 4km extra kwam goed van pas 😉

 16. Dit staat al jaren op mijn programma, maar om een of andere reden komt het er nooit van. Misschien geeft jouw verhaal wel dat definitieve zetje. Wait and see!

 17. Lijkt me heerlijk om je tijd daar door te brengen

Geef een reactie