Nelly en de derde wereld

Gisteren waren we even op bezoek in Den Bosch. We hebben keurig geparkeerd in de Arena en vandaar de stad wat doorgestruind. Uiteindelijk belandde we in een derde wereld winkel. Als ik daar binnen ben heb ik altijd de neiging om wat leuks mee te nemen met de gedachte dat het besteedde geld in ieder geval goed terecht komt. Naast de lidmaatschappen van enige organisaties die daar goed werk verrichten denk ik dat met het kopen van dit soort zaken we ook de economie daar een handje helpen. De aankoop van gisteren was een aardewerk nijlpaard. Voor ons is het Nelly lll, de eerste was een pluche beestje, de tweede een beestje van ik dacht speksteen. De spekstenen uitvoering komt overigens ook uit een derde wereld winkel.(click picture) Nelly

18 Comments

 1. Ik geef heel graag een cadeautje gekocht in een wereld winkel. Ooit vond ik er een prachtige ijzeren hond voor mijn broer en elke keer als ik die zie denk ik, ja dat was een goede koop.

 2. Nelly is leuk! Ik kan het niet laten er kruidenmengsels en kettingtjes vandaan te halen.

 3. Altijd een schot in de roos, zo’n aankoop, in meerdere opzichten. Off topic: die file begon op het punt vlak na de afslag naar Den Bosch – Centrum. Dus je kunt jezelf ook nog tot mazzelpik van de dag kronen…

 4. Het ziet er wel grappig uit.
  Toch zou ik het laten staan.

 5. Dat speksteen gebeuren, daar is mijn zus erg goed in op Visio. Blinden kunnen er heerlijk mee aan de slag.

 6. Oh ja, het was koopzondag. Leuke Nelly III 🙂

 7. I+R hebben twee Nelly’s, alleen wisten we tot nu toe niet hoe ze heetten.

 8. ben er eigenlijk nog nooit geweest…………
  moet ik toch eens doen
  nelly is prachtig hoor

 9. Daar kun je je geld beter uitgeven dan bij het grootwinkelbedrijf.

 10. Nou deze lieftallige Nellie mag er zijn hoor!

 11. Heel goed: als iedereen een druppeltje water bijdraagt is gauw het vuur van wereldwijde ellende gedoofd.

 12. Wat een vreemd woord eigenlijk, als je het ontleed / derde wereld winkel…

 13. Nelly ziet er vriendelijk uit.

 14. Hier ook diverse ‘Nellys’ voornamelijk van hout. Ik denk dat het geld goed terecht komt.

 15. Ik ga er nogal eens heen als ik een cadeautje zoek voor iemand. Nelly mag er zijn hoor 🙂

 16. Hehehe, zolang je ze niet in het echt tegenkomt zijn het heel schattige beestjes.

Geef een reactie