Wie zei er nou rust in de tent
Wie zei er nou rust in de tent

Wie zei er nou rust in de tent

Mijn collega’s hebben gisteren argwanend gekeken naar mijn bezigheden. Ik was niet te stoppen. Dat had niets te maken met de uitlatingen van gisteren, maar meer door de stommiteit van iemand anders. Ik had de opdracht gecheckt, dubbel gecheckt en dacht dat moet een kleinigheid zijn. Helaas was de werkelijkheid iets anders en werd ik verslagen door mijn eigen vernuft en Murphy die even langs kwam. Maar ook nu was het een fluitje van een cent geweest om alles te corrigeren. Delete, uithuilen en opnieuw beginnen is de meest gevolgde procedure als het fout gaat. Maar zo werkt dat bij mij niet, en om te voorkomen dat mijn collega in dezelfde val trapt heb ik de procedure even helemaal opnieuw gebouwd, met de mogelijkheid om alles met een druk op de knop te herstellen in de oude staat. Zo haal je na jaren nog fouten uit systemen die overigens feilloos doordraaien, ondanks het bugje van vandaag. Oorzaak was eigenlijk het GIGO effect van een user. Garbage In, Garbage Out….


het stinkt hier…

10 Comments

  1. Zo brachten vorige week onze externe medewerkers het hele bedrijf tot stilstand omdat ze alle usersrechten verwijderden in plaats van de paar honderd waar ik om had gevraagd. En herstellen bleek zeer lastig…
    Maar, het is goedgekomen! (en gelukkig was ik zelf op Oerol šŸ˜‰

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.