Wie zei er nou rust in de tent

Mijn collega’s hebben gisteren argwanend gekeken naar mijn bezigheden. Ik was niet te stoppen. Dat had niets te maken met de uitlatingen van gisteren, maar meer door de stommiteit van iemand anders. Ik had de opdracht gecheckt, dubbel gecheckt en dacht dat moet een kleinigheid zijn. Helaas was de werkelijkheid iets anders en werd ik verslagen door mijn eigen vernuft en Murphy die even langs kwam. Maar ook nu was het een fluitje van een cent geweest om alles te corrigeren. Delete, uithuilen en opnieuw beginnen is de meest gevolgde procedure als het fout gaat. Maar zo werkt dat bij mij niet, en om te voorkomen dat mijn collega in dezelfde val trapt heb ik de procedure even helemaal opnieuw gebouwd, met de mogelijkheid om alles met een druk op de knop te herstellen in de oude staat. Zo haal je na jaren nog fouten uit systemen die overigens feilloos doordraaien, ondanks het bugje van vandaag. Oorzaak was eigenlijk het GIGO effect van een user. Garbage In, Garbage Out….


het stinkt hier…

10 Comments

 1. Murphy ken ik, die laat zich heel moeilijk buiten spel zetten.

 2. ehm…
  Ja, dat is lastig, als het niet werkt en je hebt geen idee waar dat aan kan liggen.

 3. mm weer extra druk dagje dus…………..
  gelukkig heb je het weer opgelost

 4. Het is even wat extra werk, maar het helemaal opnieuw opbouwen van de hele procedure met een extra escape-mogelijkheid, betaalt zich op termijn vanzelf terug, lijkt me.

 5. Die Murphy ook altijd! 😉
  groetjes,
  Elmar

 6. Zo brachten vorige week onze externe medewerkers het hele bedrijf tot stilstand omdat ze alle usersrechten verwijderden in plaats van de paar honderd waar ik om had gevraagd. En herstellen bleek zeer lastig…
  Maar, het is goedgekomen! (en gelukkig was ik zelf op Oerol 😉

 7. Je hebt van die dagen….

 8. Die laatste paar regels zijn voor mij orakeltaal, waardoor ik de clou toch mis.

 9. Ik probeer de ‘deleteknop’ zo min mogelijk te gebruiken..

 10. Dat was dus een druk dagje.
  Vandaag wens ik je een fouten vrij dagje toe.En dan heel rustig door hobbelen naar het weekend.

Geef een reactie