Vergeten merken – Elva 1955 – 1968


(click picture) de ELVA

ELVA werd opgericht in 1955 door Frank G. Nichols. De naam komt van Franse uitdrukking elle va ( “she goes”). Het was echter een typische Britse autofabriek. Na in verschillende handen te zijn geweest eindigde de productie in 1968. De intentie van Frank Nichols was het bouwen van een low-cost sport/race-auto. Het oorspronkelijke model was gebaseerd op de CSM auto ontworpen door Mike Chapman maar hield het ook mee op. Daarna werden diverse modellen in ontwikkeling genomen die allemaal zeer succesvol waren in de racerij. De motoren werden geleend van de betere motoren fabrikanten. Van Ford tot aan BMW motoren zaten er in. In dit geval ook in die volgorde.


ELVA

De meeste auto’s reden op het circuit maar ook op de weg kon u de modellen tegenkomen, daarvoor waren ze in eerste instantie ook bedoeld. Er is een zeer actieve club van eigenaren en er rijden nog diverse gave exemplaren van rond.
Adverteren deed men met ELVA, she goes…


(click picture) de ELVA

13 Comments

 1. Is helemaal nieuw voor mij. Ik had er nog nooit van gehoord.

 2. idd, vergeten kan ik het ook niet noemen, dit modelletje is schattig, en nieuw voor mij.

 3. Nog nooit van gehoord, maar goed…toch een heel fijn weekend.

 4. Dit kon ik niet vergeten, ik kende het niet. De rondingen zijn prachtig te noemen.

 5. Prachtig autootje! Ik had er ook nog nooit van gehoord.

 6. Ook nog nooit van gehoord. Binnenkort toch maar eens een automuseum binnen stappen.

 7. leuk karretje, ik ken hem niet,
  ziet er goed uit.

 8. Nooit van gehoord, maar het is wel een mooi karretje!

 9. Leuk autootje, maar ik had ook nog nooit van elva gehoord

 10. Je weet hier toch maar steeds weer mooie verborgen schatten tevoorschijn te toveren.
  Van de Elva had ik zoals de meesten nog nooi gehoord.

 11. Ik kende haar ook niet. Erg goed gevonden naam, trouwens.

 12. Zo zijn er wel meer merken die we zijn vergeten. Wat dacht je van REF ?

 13. Ik ken wel de Maclaren Elva een voor loper van de legendarische Can-Am wagens van Bruce . Google maar eens

Geef een reactie