Vergeten merken – Elva 1955 – 1968
Vergeten merken – Elva 1955 – 1968

Vergeten merken – Elva 1955 – 1968


(click picture) de ELVA

ELVA werd opgericht in 1955 door Frank G. Nichols. De naam komt van Franse uitdrukking elle va ( “she goes”). Het was echter een typische Britse autofabriek. Na in verschillende handen te zijn geweest eindigde de productie in 1968. De intentie van Frank Nichols was het bouwen van een low-cost sport/race-auto. Het oorspronkelijke model was gebaseerd op de CSM auto ontworpen door Mike Chapman maar hield het ook mee op. Daarna werden diverse modellen in ontwikkeling genomen die allemaal zeer succesvol waren in de racerij. De motoren werden geleend van de betere motoren fabrikanten. Van Ford tot aan BMW motoren zaten er in. In dit geval ook in die volgorde.


ELVA

De meeste auto’s reden op het circuit maar ook op de weg kon u de modellen tegenkomen, daarvoor waren ze in eerste instantie ook bedoeld. Er is een zeer actieve club van eigenaren en er rijden nog diverse gave exemplaren van rond.
Adverteren deed men met ELVA, she goes…


(click picture) de ELVA

13 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.