De droger
De droger

De droger

Na jarenlang trouwe dienst kwam er van de week een snerpend geluid uit de droger. Net nu we willen verbouwen en straks een andere droger nodig hebben liet hij mijn vrouw in de steek. Nu meteen al een nieuwe kopen kon bruintje niet trekken, een bril voor Me! was harder nodig, dus slopen die handel en kijken wat er aan de hand was. Het slopen, laten we maar demonteren zeggen was na het vinden van het juiste bitje, er zitten gatverpieleke torx schroeven in en die schroevendraaiers liggen uiteraard op het werk, het minste werk. Alles ging er heel makkelijk van af. Zo snel zelfs dat de trommel er al uitviel voordat ik het in de gaten had. De aandrijfriem van de trommel was dusdanig versleten en hard dat die vervangen moest worden. En dan komt het voordeel van een merk-apparaat, alles is makkelijk los te krijgen. Alleen het in elkaar zetten is toch een net iets andere werkwijze dan het demonteren. Met demonteren valt alles vanzelf naar beneden, het valt met monteren niet terug op de plaats. Vooral het terugplaatsen van de rollen valt even tegen als je alleen bent. Met wat behang van de handen af zat het er een uurtje later toch allemaal weer in. Normaliter hou ik dan onderdelen over, maar nu zit alles er weer in en de trommel draait weer lekker.


bitje

20 Comments

  1. ah is dat nou een bitje? Ik ben onlangs zoiets kwijtgeraakt, mijn jolige buurman had het aan de rand van mijn hakslaar bevestigd met plakband, en nu moeten de mesjes verwisseld worden met een torx. Gereedschap herkennen is een vak apart.

  2. Als jullie droger (die niet alleen je vrouw maar ook jou in de steek liet!) net zoeen is als de onze dan gaat-ie nog lang mee. Die van ons is nu 2x uit elkaar geweest en weer eigenhandig door manlief inelkaar geknutseld. Gelukkig maar dat’t bij jullie net zo ging!!

  3. Pfoe, das ook altijd he? Heb je iets duurs in de planning staan, gaat er nog iets anders kapot. Gelukkig ben je handig en kun je het zelf maken, ik zou alweer naar de winkel rennen voor een nieuw exemplaar.

  4. Wauw! Het is dat je niet helemaal mijn type bent want anders zou ik je zo ten huwelijk vragen! Serieus: ik ben zwaar onder de indruk. Mij lukt zoiets niet eens met m’n tweetjes, laat staan in m’n eentje.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.