Some like it hot…

En ik ben daar een van. Hoe heter hoe beter. De onderstaande flessen zijn dan ook allemaal door ondergetekende leeggemaakt. Dan praat ik nog niet over de potten met sambal die mijn dochter meehelpt om leeg te maken. En zeg nou niet dan proef je niets meer, integendeel, het voegt iets toe. Waarom is anders Thais eten zo heet, dat moet toch een doel hebben.e Alleen hebben de meeste Hollanders Nederlanders er geen besef van dat de stoffen in deze pepers behoorlijk wat ziekten tegen gaan. In bijna alle overzeese gebiedsdelen zijn pepers zeer geliefd in het eten. Ik moet er nog bij zeggen dat de onderstaande voorraad alleen de verzamelwoede van enkele maanden beslaat, geen jaren.e Vroeger was mijn voorraad veel uitgebreider, maar op de een of andere manier standaardiseert dit naar de gemiddelde verbruiker in Nederland. Ik ben blij dat er af en toe iemand uit Aruba komt die nog wat aanvult. Indien u suggesties heeft, ik hou me aanbevolen…


(click picture) I like it hot

25 Comments

 1. ben niet zo van heet…
  meer van subtiel.
  .-= Anderses last blog ..46e =-.

 2. Manlief eet zoveel sambal dat het niet aan te slepen is. Volgens hem maakt het een stof vrij in de hersenen die zo’n invloed heeft op je hart, dat het gelijk staat aan een uur intensief sporten. En dan nog klagen over vetrolletjes (die ik overigens niet eens zie) Lol!

  Ik hou van pittig, maar niet te. Als manlief goulash maakt gaan er twee eetlepels sambal in en de rest voegt ie toe op zijn bord. Hij eet het alsof het jam is. :s
  .-= Saraes last blog ..Stil aan het zwangeren-front =-.

 3. Ik moet daar toch niks van hebben, ik hou meer van laf wat dat betreft.
  En tot op heden ben ik nooit ziek, dus dat argument telt niet, voor mij in elk geval.
  .-= ReneSmurfes last blog ..Amsterdam =-.

 4. Heet eten went, schijnt het. Moet je er steeds meer op smeren. Zelf houd ik niet zo van heet eten.
  .-= Frank103es last blog ..Over de onderdeeltjes =-.

 5. Mijn PIZZA is altijd heet. Graag zelfs.
  .-= Brilliees last blog ..Een klein beetje herhaling =-.

 6. Mijn schoonvader smeerde als oud-koloniaal overal sambal oelek op. Zelfs op boterham met lekkere kaas. “Hij heeft zich een dove tong en een hoge bloeddruk gesambald”, zei mijn schoonmoeder toen ze op haar zestigste weduwe werd.

 7. oh heerlijk hoor,
  hier thuis worden ook heel wat van dat spul gebruikt.
  kan er niet zonder…………..

 8. Drie soorten sambal…hot chilisaus…en tabasco…de sambal gaat het hardst..doe maar eens wat door een omelet. 🙂

 9. Ik hou ook wel van lekker gepeperd, maar er zijn wel grenzen. Bij de chinees nam ik ooit een gerecht waar op de menukaart gewaarschuwd werd dat het wel erg heet was. Dat heb ik geweten. Loei heet was het. Maar ook erg lekker.
  .-= Johnes last blog ..Soeck de vaud =-.

 10. PS, dvd’s al ontvangen?
  .-= Chantales last blog ..Helde =-.

 11. Ik heb het niet zo met heet…
  .-= Chantales last blog ..Helde =-.

 12. Hmm, hier gaat de sambal er langzamerhand steeds sneller doorheen. Ik koop nu maar niet meer van die kleine potjes, laatst grote pot gehaal bij de Toko. In het voorjaar heb ik van Jamaica een hete saus meegenomen, nog niet aan toegekomen. Zal een dezer dagen een fotootje ervan plaatsen. De tekst op het flesje is licht komisch.
  ps. Wel gezond hoor dat hete maar pas op voor je maag. Maagkanker komt vaker voor in landen waar heet gegeten word. Je merkt al dat ik mij daar ook erg veel van aantrek 😉

 13. Wij kunnen jaren vooruit met een klein potje sambal. 🙂
  .-= Jan K.es last blog ..Netwerken =-.

 14. ja hot… ik gebruik ook teveel maggi, peper, kerry en ga zo maar door…
  .-= HUUBes last blog ..Vals? Wie is er nou vals? =-.

 15. Met Konniningedag in Mokum eet ik alleen hapjes die op straat aangeboden worden wanneer ze ontzettend heet zijn, Vietnamees bijvoorbeeld. Al die hamburgers en worsten zijn op die dag een garantie om in de statistieken van voedselvergiftigings gevallen der GGD te raken.
  .-= Leibelees last blog ..Het geluid van de stilte =-.

 16. Thais eten en Indonesisch eten is zoo lekker =) Ik hou van heet eten 😉
  .-= Rowines last blog ..Lastminute naar de zon! =-.

 17. Koken met currypaste (bijv. extra hot) als basis werkt ook goed en er zijn veel verschillende varieteiten van. Enkele pilipili’s over het gerecht fijnwrijven, gegarandeerd heet en dan weet je zeker dat er geen sprake is van toegevoegde suikers en zo. En ik zie nergens je tube harissa. Een echte ‘hot’ eter kan toch niet zonder? 😉
  .-= Irenees last blog ..Historisch =-.

 18. Ik heb wel zo’n potje tabasco staan, maar gebruik het eigenlijk zelden, ook geen sambal hier. Vers pepertje en/of verse knoflook, dat wel… met mate 😉

 19. Men, denk je wel een beetje aan je maag en arme darmen. Ook in dit soort sauzen zitten veel verborgen calorien trouwens, wist je dat? Er zitten bergen suikers in. Misschien is dit wel een van de redenen waarom lekker eten (Veel saus en smaakmakers) bij jou tot gewichtstopename leidt. Neemt niet weg dat ik zelf ook de sambalpot hanteer maar wel gedoceerd en zeker niet dagelijk 😉
  .-= mikelodeones last blog ..Stress… =-.

 20. Ook hier gaat er flink wat van de spul doorheen. Vooral sambal. Het werkt idd prefentief tegen allerlei ziektes e.d.
  .-= Redstares last blog ..Geschikt =-.

 21. Mijn favoriete gerecht is een peppersteak, ofwel steak au poivre. Niet zo heet als sambal, maar wel erg lekker. Ik zie in je verzameling geen peper staan.
  .-= Frank (van IkFotograag)es last blog ..Bali 2009 =-.

 22. Nee, ben niet zo van het hete eten, dat bekomt me meestal niet zo goed.
  .-= marjolijnes last blog ..Een gouden randje……. =-.

 23. Ik ben zelf niet zo voor heet eten. Redelijk pikant gaat nog, maar heet? Liever niet.

 24. Ik zie er geen potje Vindaloo tussen staan. Ook heet. Ook lekker.
  .-= Terrebeles last blog ..Haar ex (Een verhaaltje) =-.

 25. Mijn probleem met al dat heets is dat het de smaak van het echte eten helmaal verloren doet gaan, met als meest sprekende voorbeelden dus inderdaad de sambal. Maar vergeet ook niet de mosterd.
  .-= rob hamiltones last blog ..De laatste loodjes van DSB =-.

Geef een reactie