Some like it hot…
Some like it hot…

Some like it hot…

En ik ben daar een van. Hoe heter hoe beter. De onderstaande flessen zijn dan ook allemaal door ondergetekende leeggemaakt. Dan praat ik nog niet over de potten met sambal die mijn dochter meehelpt om leeg te maken. En zeg nou niet dan proef je niets meer, integendeel, het voegt iets toe. Waarom is anders Thais eten zo heet, dat moet toch een doel hebben.e Alleen hebben de meeste Hollanders Nederlanders er geen besef van dat de stoffen in deze pepers behoorlijk wat ziekten tegen gaan. In bijna alle overzeese gebiedsdelen zijn pepers zeer geliefd in het eten. Ik moet er nog bij zeggen dat de onderstaande voorraad alleen de verzamelwoede van enkele maanden beslaat, geen jaren.e Vroeger was mijn voorraad veel uitgebreider, maar op de een of andere manier standaardiseert dit naar de gemiddelde verbruiker in Nederland. Ik ben blij dat er af en toe iemand uit Aruba komt die nog wat aanvult. Indien u suggesties heeft, ik hou me aanbevolen…


(click picture) I like it hot

25 Comments

 1. Manlief eet zoveel sambal dat het niet aan te slepen is. Volgens hem maakt het een stof vrij in de hersenen die zo’n invloed heeft op je hart, dat het gelijk staat aan een uur intensief sporten. En dan nog klagen over vetrolletjes (die ik overigens niet eens zie) Lol!

  Ik hou van pittig, maar niet te. Als manlief goulash maakt gaan er twee eetlepels sambal in en de rest voegt ie toe op zijn bord. Hij eet het alsof het jam is. :s
  .-= Saraes last blog ..Stil aan het zwangeren-front =-.

 2. Mijn schoonvader smeerde als oud-koloniaal overal sambal oelek op. Zelfs op boterham met lekkere kaas. “Hij heeft zich een dove tong en een hoge bloeddruk gesambald”, zei mijn schoonmoeder toen ze op haar zestigste weduwe werd.

 3. Ik hou ook wel van lekker gepeperd, maar er zijn wel grenzen. Bij de chinees nam ik ooit een gerecht waar op de menukaart gewaarschuwd werd dat het wel erg heet was. Dat heb ik geweten. Loei heet was het. Maar ook erg lekker.
  .-= Johnes last blog ..Soeck de vaud =-.

 4. Hmm, hier gaat de sambal er langzamerhand steeds sneller doorheen. Ik koop nu maar niet meer van die kleine potjes, laatst grote pot gehaal bij de Toko. In het voorjaar heb ik van Jamaica een hete saus meegenomen, nog niet aan toegekomen. Zal een dezer dagen een fotootje ervan plaatsen. De tekst op het flesje is licht komisch.
  ps. Wel gezond hoor dat hete maar pas op voor je maag. Maagkanker komt vaker voor in landen waar heet gegeten word. Je merkt al dat ik mij daar ook erg veel van aantrek 😉

 5. Met Konniningedag in Mokum eet ik alleen hapjes die op straat aangeboden worden wanneer ze ontzettend heet zijn, Vietnamees bijvoorbeeld. Al die hamburgers en worsten zijn op die dag een garantie om in de statistieken van voedselvergiftigings gevallen der GGD te raken.
  .-= Leibelees last blog ..Het geluid van de stilte =-.

 6. Koken met currypaste (bijv. extra hot) als basis werkt ook goed en er zijn veel verschillende varieteiten van. Enkele pilipili’s over het gerecht fijnwrijven, gegarandeerd heet en dan weet je zeker dat er geen sprake is van toegevoegde suikers en zo. En ik zie nergens je tube harissa. Een echte ‘hot’ eter kan toch niet zonder? 😉
  .-= Irenees last blog ..Historisch =-.

 7. Men, denk je wel een beetje aan je maag en arme darmen. Ook in dit soort sauzen zitten veel verborgen calorien trouwens, wist je dat? Er zitten bergen suikers in. Misschien is dit wel een van de redenen waarom lekker eten (Veel saus en smaakmakers) bij jou tot gewichtstopename leidt. Neemt niet weg dat ik zelf ook de sambalpot hanteer maar wel gedoceerd en zeker niet dagelijk 😉
  .-= mikelodeones last blog ..Stress… =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.