Wij "Hollanders" – door Frank (van IkFotograag.nl)
Wij "Hollanders" – door Frank (van IkFotograag.nl)

Wij "Hollanders" – door Frank (van IkFotograag.nl)

Het stadje Rethymnon in/op Kreta heeft een heel mooi oud haventje. De gebouwen er omheen stammen nog uit de Venetiaanse tijd (16e en 17e eeuw). Het geheel ziet er dan ook erg schilderachtig uit. In al deze panden zijn restaurants of cafe’s gevestigd. Een wandeling over de kade betekent naar goed Grieks gebruik dat iedere restauranthouder je een plaats aanbiedt om bij hem te komen eten of eventueel wat te drinken. Ze halen daar al hun talenkennis voor uit de kast. Ze willen ook weten waar je vandaan komt, en spreken dan zelfs enkele woorden Nederlands. Ik vertel steevast dat we uit “The Netherlands” komen, of “die Niederlande” maar op een of andere manier begint men dan vrijwel altijd Holland te roepen. Vroeger deed ik dan (als goede import-Limburger of export-Brabander) nog wel de moeite om uit te leggen dat Holland uitsluitend de twee noordwestelijke provincies zijn in Nederland, maar dat heb ik maar op gegeven. Als je zelfs Brabanders en Limburgers “Holland” hoort zeggen dan heeft het geen zin meer.

Wel is het zo dat ondanks de verwoede pogingen van de diverse restauranthouders, om je bij hem aan tafel te krijgen, wij toch steeds zelf de keuze maakten, bij wie we uiteindelijk wilden gaan zitten.e Ik heb een aantal keren het gevoel gehad op het mooiste plekje van de haven te zitten. Het leek soms alsof ze de beste tafel voor ons hadden bewaard. Dat is een van de dingen die voor mij een echte vakantie maken.


15 Comments

  1. Ik zeg ook dat ik uit The Netherlands kom. Terwijl ik wel in Holland woon leg ik toch uit dat het wat anders is. Ik kom op voor jullie hoor! Maar geen houden aan. Heb het ook een beetje opgegeven.
    .-= Branwenes last blog ..Hint =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.