Een nieuw OS – door Frank (van IkFotograag.nl)
Een nieuw OS – door Frank (van IkFotograag.nl)

Een nieuw OS – door Frank (van IkFotograag.nl)

De afgelopen weken was ik zwaar aan het overwegen om Vista van mijn PC af te gooien en voor Linux te verwisselen. Echter een aantal programma’s die ik gebruik, hebben geen echt alternatief in Linux. Dat zou betekenen dat ik moet gaaneklooien met emulators of virtuele windows machines onder Linux. Geen echte oplossing vind ik. Nu heb ik geen echte voorkeur voor een Operating system. Het moet mijn hardware aan sturen en mijn software goed draaien. Linux valt hier daarom af, voor Windows XP zijn kennelijk niet alle drivers voor mijn PC aanwezig, en valt ook af, en met Vista heb ik toch de nodige problemen gehad, en nog. Dus afgelopen zaterdag de knoop doorgehakt en Windows 7 upgrade gekocht.

Eerst natuurlijk al mijn bestanden veiliggesteld, dat moest want ik wilde een verse installatie. Vervolgens begonnen met het installeren van de 64 bits versie (Ik had bij mijn PC uitsluitend 32 bits Vista gekregen). Die installatie was in een klein half uurtje helemaal klaar. Zelfs de oude Windows zit nog in een directory ergens op de schijf. Dus mocht ik iets kwijt zijn….

Eerste bevindingen zijn dus dat de installatie vlug gaat, zelfs bij een verse installatie van 32 naar 64 bit. Al mijn hardware is gevonden en alles draait zoals het bedoeld is. Het lijkt zelfs sneller te zijn. Maar eigenlijk heeft Bill met Vista een inferieur product op de markt gezet. Vista gebruikers hadden 7 gratis moeten krijgen.eHieronder een afbeelding van mijn desktop. Het ziet er gelikt uit, Aero staat nog aan en ik heb een mooi plaatje van Microsoft op de dektop staan.


20 reacties

 1. wellicht wat laat, maar toch: als je ECHT maar een enkel programma onder winblows moet draaien, dan is daar toch ‘echt’ een werkende optie voor onder het veilige en snelle linux. die toepassing heet VirtualBox gemaakt door SUN een geweldenaar op linux gebied. is gratis en is te vinden op http://www.virtualbox.org – – – je kunt nog ‘veilig’ terug en daarmee maak je meteen de computer 3 to 4 keer sneller.
  .-= eF-eMes last blog ..slingers =-.

 2. antwoord van zoon
  Vista is helemaal niet langzaam, mits je hem instelt of het XP is. Dus geen overbodige franje. Geen gadgets ook, dat is allemaal verspilling van energie voor je PC.
  Ik heb sinds kort Vista op mijn PC (nadat ik anderhalf jaar had gedowngradet naar XP) en het draait heel erg soepel, vergeleken met de XP die er eerst op stond. Windows 7 zal nog beter draaien, maar wat goed is is goed genoeg. Ik wacht wel op service pack 1.

  Deze heer is doodgewoon verleid door de mooie doos en iedereen maakt elkaar gek. Van die 64 bit zou hij wel eens spijt kunnen krijgen. Je hebt daar totaal niets aan en het geeft weer de kans op driverproblemen. Bovendien gebruikt hij veel meer memory zonder dat je daar iets aan hebt. Maar misschien had hij al 8 GB memory in zijn PC, dan is dat geen punt.

  1. Als systeem/applicatie beheerder moet je gewoon met de tijd meegaan. Dit heeft niets met verleiding te maken. Bill heeft ons aan een mooie baan geholpen, en alle problemen rechtvaardigen deze baan. W7 gebruikt niet meer memory, het is gewoon de vista core die wat beter is getuned en meer gebruik maakt van het beschikbare geheugen ( kan meer adresseerbaar geheugen aan) en draait zelfs op minder goed uitgeruste PC’s waar Vista en XP de geest geven. De 64 bits versie schakelt bij w7 vanzelf terug naar 32 bits, ik ben daar nog geen problemen tegengekomen.

 3. Ziet er goed uit! Fijn dat de installatie zo goed gegaan is!
  Ik werk ook met Vista maar tot op heden zonder problemen maar wie weet stap ik binnenkort toch over, nu ik al die enthousiaste verhalen over Windows 7 hoor.
  groetjes,
  Elmar

 4. It,s the same old story. Fanatieke Windows 98 gebruikers gingen pas heel laat overstag naar XP. Fanatieke XP gebruikers idem dito naar Vista. De negatieve berichten over Vista zijn met name door Microsoft zelf de wereld in geholpen. Het is immers lucratiever en succesvoller om de XP gebruiker over de zevende streep te trekken dan over de Vista streep. Nu al komen de meer negatieve zaken van Windows 7 naar buiten. Eindeloos opstarten,OEM versies die niet legaal zijn en het schoon kunnen installeren van de upgrade versie zijn slechts een greep uit de vele andere gebreken die wellicht nog zullen volgen.
  .-= Leibelees last blog ..Inclusief kwikverbinding, squaleen, antibioticum en formaldehyde =-.

 5. Ik heb sinds vorig jaar een Apple iMac. In het begin is het even wennen, maar ik had Windows XP er naast geinstalleerd in VirtualBox. Inmiddels gebruik ik XP helemaal niet meer en ben ik met alle programma’s op OS X overgestapt. Voor de thuisgebruiker is dit zeker te doen. Bij zakelijk gebruik wordt het wat ingewikkelder omdat de meeste boekhoud- en ERP software etc. voor Windows wordt geschreven.
  .-= Johnes last blog ..Wintertijd =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.