Waar doe ik het mee – door Frank (van IkFotograag.nl)
Waar doe ik het mee – door Frank (van IkFotograag.nl)

Waar doe ik het mee – door Frank (van IkFotograag.nl)

Het foto-uitje naar Montzen en Hombourg houd ik nog even tegoed. De verkoudheid is weer vrijwel verleden tijd. Het was gelukkig geen (varkens)griep, maar ik was toch een paar dagen hondsberoerd.

Zoals eerder geschreven heb ike onlangs Windows 7 gekocht en geenstalleerd. Tot nu zijn er geen problemen en werkt alles keurig zoals het moet. Het was een nieuwe installatie dus moesten alle programma’s ook weer opnieuw geenstalleerd worden. Nu ben ik een liefhebber van Opensourcesoftware en freeware programma’s dus op een paar na zijn ze allemaal gratis. Ik heb momenteele alleen Windows 7 en mijn Antivirus software gekocht de rest is gratis te downloaden.

Wat gebruik ik tegenwoordig zoal en werkt dus ook in Windows 7:

CDburnerXP voor cd’s en DVD’s te branden,
Open Office voor mijn brieven en presentaties,
VLCplayer voor alle mogelijke multimedia af te spelen,
Gimp voor al mijn fotobewerking,
Google Earth voor virtuele wereldreizen,
Firefox om het Internet af te struinen, firefox is voorzien van de volgende plugins: Web developer tools, Google preview, FireFtp en een Downloadhelper om Youtube filmpjes te kunnen downloaden.
IZarc voor zip en rar bestanden uit te pakken en te maken,
Picasa voor foto’s snel te kunnen bewerken en publiceren op Internet, je kunt er zelfs RAW bestanden mee openen. De bewerking bestaat voor mij hiermee voornamelijk uit croppen en horizonnen rechtzetten.
Irfanview voor foto’s te bekijken, dat vind ik met Irfanview weer prettiger dan met Picasa,
Bullzip PDF Printer om PDFjes te kunnen maken,
Acrobat reader om ze te kunnen lezen,
HTMLkit om HTML en PHP te kunnen editten,
Ook Microsoft geeft wel eens wat gratis weg:e Windows Virtual PC met een oude XP versie erop voor testdoeleinden.

Om foto’s te gaan catalogiseren en te “ontwikkelen” gebruik ik Lightroom 3 Beta, die is nu nog gratis omdat hij Beta is. Dit programma zal t.z.t. wel aangeschafd worden, hiervoor is bij mijn weten geen Opensource alternatief, maar het is m.i. wel een geweldig programma. Ik heb een oudere volledige versie al even als testversie in gebruik. Je kunt die oudere versie (2.5) ook downloaden en installeren, maar die moet je registreren. Anders stopt hij er na een tijdje weer mee. Daarnaast zoek ik nog iets om HDR foto’s te maken, Photomatix Pro scoort hierbij voor mij het hoogste, maar is niet gratis. Mijn email open ik online met (hotmail en Gmail). Mocht ik volgens jullie toch beslist nog iets missen …..


14 reacties

 1. Glary Utilities: Voor het opschonen en defragmenteren van het register, het zoeken naar dubbele bestanden, het verwijderen van cookies, het volledig deenstalleren van overbodige programma’s, als opstartmanager, voor het optimaliseren van het RAM-geheugen, voor het direkt terughalen van het per ongeluk gewiste bestanden, voor het “shredden” van gevoelige informatie en schijnanalyse.

  Daarnaast gebruik ik ook graag af en toe Sweepi als opruimprogramma en RAM-verbeteraar.

  Beide programma’s zijn uiteraard ook gratis…

  Gebruik nu al een tijdje de browser van Google. Hij werkt heel aardig en het schijnt dat er add-ons voor ontwikkeling zijn. Nu al heb ik knopjes in m’n browser zodat ik direkt een link per e-mail kan versturen (“Gmail This!”), een tekst kan lezen zonder last te hebben van reclamebanners en dergelijke (“Readability” heet de applicatie), een “Put this on Facebook”-knop en een zogeheten Hootlet om links meteen naar Twitter door te spelen.

  Verder ben ik sinds een paar maanden overgestapt naar iGoogle als startpagina, waar ik eerst gebruik maakte van Mypip. Handig zo’n overicht van alle updates van de verschillende profielsites, bijvoorbeeld. Of overzichten van het laatste nieuws en dergelijke.

  Veel plezier met het herindelen van je pc!
  .-= Terrebeles last blog ..Schreef (Een verhaaltje) =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.